eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A gólszerző fehérvári Loic Nego a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Budafoki MTE - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a fővárosi BMTE Stadionban 2020. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Emberhátrányban nyert a Fradi, először győzött a Fehérvár

Vendég győzelmek az OTP Bank Ligában.

A címvédő Ferencváros több mint hatvan percet emberhátrányban futballozva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában a harmadik forduló vasárnapi játéknapján.

A Celtic Glasgow otthonában szerdán bravúros győzelmet aratott és ezzel a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába jutott Ferencváros bő fél órán keresztül mezőnyfölényben futballozott, de gólt nem szerzett, amikor is óriási lehetőség adódott a ZTE előtt. Babatit Botka ziccerben hátulról fellökte, amiért a védő piros lapot, a zalaegerszegiek pedig büntetőt kaptak - igaz, mintha a szabálytalanság a 16-oson kívül kezdődött volna. A 11-est a sértett, a válogatott keretbe is meghívott Babati vállalta, de az elmozduló Dibusz jól hagyta ott középen a lábát, így hárított.

Szerhij Rebrovnak, a Ferencváros vezetőedzőjének az emberhátrány miatt át kellett szerveznie csapatát, ezért került pályára csereként Civic, aki 40. percben hatalmas góllal vezetést szerzett csapatának.

A tíz emberrel futballozó fővárosiak érthetően a második félidőben már kevesebbet birtokolták a labdát, de egy pontrúgást követően Haratin fejesével megduplázták előnyüket. A ZTE sokáig nem tudott érdemben mit kezdeni az emberelőnnyel, végül Babati némi szerencsével a 83. percben szépített. A hazaiak előtt így felcsillant a remény az egyenlítésre, amiért hajtottak is, de Dibusz magabiztos védésekkel tartotta csapatának az eredményt.

A MOL Fehérvár FC 4-1-re győzött az újonc Budafoki MTE otthonában.

A két csapat első élvonalbeli találkozója a mezőnyben kiegyenlített játékot hozott az első félidőben, de a várakozásoknak megfelelően a vendégek voltak kezdeményezőbbek, igyekeztek minél több támadást vezetni. A fehérváriak több ígéretes helyzetet is kialakítottak, a házigazdák pedig ellenakcióik végén távoli lövésekkel veszélyeztettek, így az ivószünetig küzdelmes, ugyanakkor élvezetes futballt láthatott a közönség.

A rövid játékmegszakítást követően némileg töredezettebbé vált a játék, majd a Budafok védelmének hibáját kihasználva Loic Nego szerzett vezetést egy kipattanó labda értékesítésével. A folytatásban sem változott a játék képe, de újabb gól nem született.

A szünetben lecserélték Hangya Szilvesztert, a fehérváriak védőjét, akit Marco Rossi szövetségi kapitány - Korhut Mihály helyett - behívott a magyar válogatott keretébe, ám az első félidőben meghúzódott a combhajlítóizom a bal lábában, így aligha csatlakozhat hétfőn a nemzeti együtteshez.

A második felvonás elején is a Fehérvár támadott többet és veszélyesebben, mégis a fővárosiak voltak eredményesek: egy szabadrúgást követően a csereként beállt Skribek Alen kapáslövése az egyenlítést jelentette. Nyolc perccel később - Loic Nego második góljával - visszavették a vezetést a vendégek, majd egyre fokozódó fölényüket kihasználva a csereként beállt Nikolics Nemanja fejesével eldöntötték a meccset.

A hajrában szorosabbá tehette volna az állást a Budafok, amelynek több ígéretes kísérlete is volt, ám a lövések célt tévesztettek, vagy Emil Rockov kapus védett bravúrral. A végeredmény Ivan Petrjak állította be a 91. percben, miután sarokkal talált a hazaiak hálójába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×