eur:
394.45
usd:
369.74
bux:
65181.65
2024. április 19. péntek Emma
Szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott a Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. február 14-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Üzent a szurkolóknak az MLSZ, szigorítások jöhetnek

Nem kizárt, hogy nézői korlátozásokat vezetnek be az NB I-es mérkőzéseken, az viszont biztos, hogy a válogatott jövő heti két mérkőzése zárt kapus lesz.

Továbbra is szigorú előírások vannak érvényben a magyar labdarúgó-bajnoki mérkőzések megrendezésére, egyelőre a szurkolók a stadionok kapacitásának megfelelő számban mehetnek meccsre - közölte az InfoRádióban Sipos Jenő, Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

"Folyamatosan figyeljük a járványügyi helyzet alakulását, kapcsolatban vagyunk a hatóságokkal, figyelembe vesszük, illetve alkalmazzuk az ajánlásokat is" - jelentette ki.

Az MLSZ vezetése döntéseket is hozott az elmúlt időszakban a járvánnyal kapcsolatban úgy, hogy előtte egyeztetett az élvonalbeli klubok vezetőivel. Ezek legfontosabb tartalma, hogy

minden bajnoki mérkőzés előtt a játékosokon és a stábtagokon - legfeljebb 72 órával - tesztet kell végezni, és csak azok lehetnek a pálya környezetében, akik eredménye negatív.

"Továbbá járványügyi felelőst kell kinevezni a kluboknál, aki koordinálja a járványügyi intézkedéseket, nyilvántartásokat vezet a teszteléssel és az intézkedésekkel összefüggésben, és kapcsolatban van a járványügyi hatósággal. Fontos továbbá, hogy sportzónát kell kijelölni a stadionon belül, ebbe pedig csak engedéllyel lehet belépni" - sorolta Sipos Jenő.

Jelezte, hogy ha durvul a járványhelyzet, lehetnek intézkedések a "nézőtéri zóna kialakításában", illetve szóba kerülhet az öt csere bevezetésének lehetősége is a pályán tartózkodók körében.

A nézőszámot tekintve nincsenek megkötések, de a hatósági döntések ebbe beleszólhatnak.

A bajnokság - mint Sipos Jenő megjegyezte - zavartalanul folytatódhat tehát, de "a járvány azért érezteti hatását, volt már ennek jele a magyar klubcsapatok életében is", de "van egy menetrend", amihez próbálnak alkalmazkodni - a szövetség és a klubok is.

Török és orosz meccs

Időközben kiderült, a jövő héten két mérkőzésen is pályára lép a magyar labdarúgó-válogatott, csütörtökön Törökországban, pár nappal később, vasárnap itthon, Oroszország ellen szerepel majd Nemzetek Ligája-mérkőzésen, de ezeken a mérkőzéseken drukkerek nem lehetnek.

Erre készülve a teljes stábot folyamatosan tesztelik, és betartanak mindent, amit az adott országok szabályai megkövetelnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×