eur:
393.07
usd:
368.01
bux:
67153.21
2024. április 26. péntek Ervin
Feczkó Tamás, a Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre, a DVTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője a DVTK Stadionban, Miskolcon 2019. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Ötezren látták, amint a Diósgyőr nekiugrott a Mezőkövesdnek

Már a 27. percre kialakult az NB I-es labdarúgó-mérkőzés végeredménye.

A Diósgyőri VTK hazai pályán 2-1-re legyőzte megyei riválisát, a Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.

Nagyon lendületesen kezdett a Diósgyőr, amely Iszlai értékesített büntetőjével korán vezetést szerzett, majd egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét. Hegedűs labdaszerzése után saját 16-osáról ugratta ki Drazicot, a nyáron igazolt csatár pedig a kiharcolt 11-est követően gólt is szerzett. A piros-fehérek akár el is dönthették volna a találkozót, azonban a kihasználatlanul maradt ígéretes támadások megbosszulták magukat, mivel egy rövid felszabadítást Berecz használt ki - a csatár egy lövőcsellel három védőt is becsapott -, a szépítés pedig teljesen megváltoztatta a játék képét. A bekapott gólra Grozav egy jó lövéssel válaszolt, de onnantól a vendégek akarata érvényesült, viszont egyenlíteniük nem sikerült.

Fordulás után is a Mezőkövesd futballozott fölényben, kifejezetten veszélyes akciókat is vezetett, azonban csak lesgólig jutott. A játékrész derekától kevésbé volt veszélyes a matyóföldi együttes, de a játék így is változatos és lendületes maradt. A hajrában is folyamatosan próbálkozott a Mezőkövesd, voltak ígéretes támadásai és egyéni akciói is, azonban a gólszerzés és így a pontmentés is elmaradt, sőt, a meccs védését a vendég kapus, Szappanos mutatta be a rendes játékidő utolsó percében. A lefújás előtt ugyan a diósgyőri Ivanovski kiállíttatta magát - tíz másodperc alatt kapott két sárgát a labda elrúgásáért és reklamálásért -, de ennek már nem volt befolyása a mérkőzés alakulására.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (2-1)

Miskolc, 5099 néző, v.: Berke

gólszerzők: Iszlai (8., 11-esből), Drazic (19.), illetve Berecz (27.)

piros lap: Ivanovski (93.)

sárga lap: Márkvárt (44.), Ivanovski (93., 93.), illetve Lakveheliani (81.), Berecz (93.)

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×