eur:
394
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az Arsenal angol futballklub londoni Emirates stadionja 2020. március 13-án. Sajtójelentések szerint Nagy-Britanniában 798 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak, többek között az Arsenal vezetőedzőjét, Mikel Artetát is. A járvány terjedésének megakadályozása érdekében az angol labdarúgó bajnokság mérkőzéseit későbbre halasztják.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Leépítésre kényszerül az Arsenal a járvány miatt

Noha idén már több megszorító intézkedést hoztak a klubnál, nem tudják elkerülni a leépítést: összesen 55 főt küldenek el, túlnyomórészt az adminisztratív és a kereskedelmi részlegekről, de a futball részleget is érinti a döntés.

A korábban vártnál negatívabb pénzügyi hatások miatt 55 fős elbocsátást tervez az Arsenal - adta hírül a brit klub bejelentése nyomán a BBC. A lap emlékeztet arra, hogy a fő csapat játékosai és az edző már áprilisban beleegyezett egy 12,5 százalékos fizetéscsökkentésbe a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében, továbbá az Arsenal igazgatósága 12 hónapra lemondott a járandósága több mint egyharmadáról. A fizetéscsökkentések és a tulajdonos Stan Kronke tőkejuttatása ugyan segített a pandémia hatásainak enyhítésében.

Ennek ellenére

a járványnak a klubvezetés várakozásainál sokkal mélyebb és hosszabb távú hatásai lettek

- legalábbis ezzel indokolták a döntést, hozzátéve, hogy nem volt könnyű meghozni, és mielőtt megtették, a klub működését és kiadásait is alaposan átgondolták minden szempontból. A leépítés érinti a futball, a kereskedelmi és az adminisztratív részlegeket is, de főleg az utóbbi kettőt.

Emellett további takarékossági intézkedéseket is bejelentettek: csökkentik a dolgozói juttatásokat, a tőke és diszkrecionális műveleteket, viszont a játékoskeretet érintő befektetések folytatódnak és változatlanok az átigazolási tervek is.

A klub szurkolóktól származó bevételeit erősen visszavetette, hogy a járványvédelmi korlátozások miatt zárt kapus meccseket játszottak, majd az enyhítés után csak korlátozott számban térhettek vissza a nézők a lelátókra. Durván csökkentek a közvetítési jogokból, a meccsnapi és kereskedelmi tevékenységből származó bevételeik is. Ezért most a klub történetének egyik legnagyobb próbatételt jelentő időszakát élik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×