eur:
392.92
usd:
366.45
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Olivier Giroud, a Chelsea játékosa (j) ünnepel, miután megszerezte csapata első gólját az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójából elhalasztott Chelsea-Brighton mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. április 3-án. A Chelsea 3-0-ra nyert.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Különleges kupadöntőt rendeznek ma Angliában

A 139. kupadöntőt játsszák a világ labdarúgásának legrégebbi klubkupa-sorozatában. Ehhez képest ritkaság, hogy csupán a hetedik alkalom, hogy két londoni kluib játssza. Az Arsenal és a Chelsea.

1967-ben, a 86. kiírásban jutott először két londoni gárda a fináléba, akkor a Tottenham és a Chelsea. Azóta a mostani a hatodik alkalom, egyben a harmadik, amikor az „Ágyúsok” és a „Kékek” egymás ellen játszanak. Mind a két korábbi alkalommal az Arsenal győzött, legutóbb 2017-ben. Akkor még David Luiz a Chelsea-ben, Olivier Giroud az Arsenalban játszott, most mindketten korábbi csapatuk ellen léphetnek pályára. A két klubra gondolva megkerülhetetlen Ashley Cole, aki az FA-kupa történetének rekordere hét győzelmével, ezeket mind az Arsenallal és a Chelsea-vel érte el.

Különleges a mostani döntő abból a szempontból, hogy két, a Premier League-ben újonc idényét töltő (töltött) menedzser dirigálja a csapatokat.

Mindkettő játékosként megnyerte már mostani klubjával a trófeát, Mikel Arteta az Arsenallal, Frank Lampard pedig a Chelsea-vel.

Arteta (csapatának) sikere azért lenne különösen értékes, mert az Arsenal csak nyolcadik lett a bajnokságban, 1995 óta nem zárt ilyen gyengén. Az FA-kupa megnyerése valamelyest kozmetikázná a szezont.

Lampard diadala azért lenne a klubtörténet kiemelkedő állomása, mert a Chelsea 1971 óta nem nyert egyetlen jelentős trófeát sem angol menedzserrel. (Akkor Dave Sexton vezette győzelemre az övéit a Kupagyőztesek Európa-kupájában.)

A két gárda legutóbb tavaly vívott egymással kupadöntőt, a bakui Európa-liga-finálét a Chelsea nyerte meg.

A várható kezdő csapatok. Arsenal: Martinez – Bellerin, Holding, David Luiz, Tierney, Maitland-Niles – Xhaka, Ceballos – Pepé, Aubameyang – Lacazette. Chelsea: Caballero – James, Azpilicueta, Rüdiger, Zouma, Marcos Alonso – Kante, Kovačić – Mount, Pulisic, Giroud.

A mai FA-kupa-döntő, amelyet a nézők kizárásával rendeznek meg a Wembley-ben, 18.30-kor kezdődik, a Spíler TV közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×