eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: pixabay

26 évesen visszavonul a válogatott kézilabdázó

Mészáros Rea 51-szeres válogatott kézilabdázó bejelentette, hogy befejezi pályafutását.

"A szervezetem döntéshozatal elé állított, és ez a sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, a játék sem okozott már örömet" - nyilatkozta klubja, a Váci NKSE honlapján a beálló.

Hozzátette,

a szíve még most is vinné előre, de a racionális gondolkodás megálljt parancsolt neki.

"Megnyugtat a gondolat, hogy sikeres sportolói pályafutást tudhatok magam mögött, amelyet a kluboknak köszönhetek, ahol eredményekben és sikerekben gazdag éveket tölthettem el" - vélekedett.

Mészáros Rea 2009-ben éppen szülővárosa, Vác csapatában mutatkozott be az NB I-ben, majd három évvel később a Ferencvároshoz igazolt. A fővárosiakkal 2015-ben bajnok, 2017-ben Magyar Kupa-győztes lett, három alkalommal pedig bajnoki ezüstérmet nyert. A válogatottban 2014 és 2018 között 51 mérkőzésen 12 gólt dobott. Részt vett három Európa- és egy világbajnokságon.

A váci klubhoz tavaly december elején tért vissza, mostantól utánpótlás technikai vezetőként dolgozik tovább.

"Amíg a szervezetem engedte, mindent megtettem a klubok sikereiért, illetve maximálisan küzdöttem a válogatott eredményességéért. A sportágtól nem szakadok el, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását" - fogalmazott Mészáros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×