eur:
393.76
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győri Asma Elghaoui (k), valamint a mosonmagyaróvári Bízik Réka (b) és Bouti Fruzsina a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - Mosonmagyaróvár mérkőzésén a győri Audi Arénában 2017. május 16-án. A Győr 37-19-re győzött.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Női kézilabda BL - Három győri és egy ferencvárosi az álomcsapatban

A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában.

Az európai szövetség pénteken tette közzé a szavazás végeredményét, a szervezet oldalán több mint 23 ezer szurkoló voksolt a legjobbakra, tíz kategóriában (a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal - 1997-ben vagy az után született - játékos és a legjobb edző).

A győri együttesből a kapusoknál Amandine Leynaud, az irányító Stine Oftedal, és a védekező Eduarda Amorim végzett az élen, míg a Ferencvárosból Háfra Noémi a legjobb fiatalnak járó elismerést érdemelte ki.

A legtöbb szavazatot a Siófok korábbi játékosa, a román Valcea beállója, a tunéziai születésű, de már a magyar válogatottban bemutatkozott Elghaoui Asma kapta.

A győriek a Bajnokok Ligájában negyeddöntősek, a budapesti négyes döntő céldátuma szeptember 5-6-a. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A női kézilabda BL 2019/20-as idényének álomcsapata:

Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC) - Jovanka Radicevic (Buducsnoszt), Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC), Elghaoui Asma (Ramnicu Valcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Sanne Solberg (Esbjerg) - legjobb védő: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC), legjobb fiatal: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), edző: Emmanuel Mayonnade (Metz)

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×