eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes véd a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzést.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

A „derbispecialista” Boli góljával nyert a Ferencváros az Újpest ellen

Az Újpest elleni derbi megnyerésével növelte pontelőnyét a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, az OTP Bank Ligában. Immár kilenc ponttal vezet a MOL Fehérvár előtt.

Az Újpest szerdáig mindössze egy hazai mérkőzését játszotta eddig a Megyeri úton a 2019–2020-as szezonban, azon február elején elveszítette a MOL Fehérvár ellen 1-0-ra. Most is hasonló volt a forgatókönyv, a 228. derbin a vendég zöld-fehérek Franck Boli a 7. percben szerzett góljával nyertek. A Norvégiából igazolt elefántcsontparti csatár, akárcsak ősszel, a Groupama Arénában egyedüliként iratkozott fel a góllövőlistára a lila-fehérek elleni derbin.

Az Újpest, amelynek egyre inkább hátrafelé is kell tekintgetnie, egyetlen ponttal előzi meg a kieső helyen álló Zalaegerszeget, a bajnokság felfüggesztése előtti hetekhez képest nem játszott rosszul, helyzeteket is kidolgozott, de nem tudta bevenni Dibusz Dénes kapuját. A legígéretesebb hazai kísérletnél, az első félidőben, a csapatkapitány Simon Krisztián jól eltalált távoli lövése után a labda a lécről pattant ki.

A Ferencváros közel sem nyújtotta az idény legjobb teljesítményét,de Boli 18 méteres, nagyon jól eltalált lapos lövésével kiharcolt győzelmével nagyot lépett a bajnoki cím megvédése felé. Nyolc fordulóval a zárás előtt előnye kilenc pont a MOL Fehérvárral szemben.

Újpest FC–Ferencváros 0-1 (0-1)

Megyeri út, zárt kapuk mögött.

Gólszerző: Boli (7.)

Kiállítva: Burekovics (91.)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×