INFORÁDIÓ
2021. március 3. szerda
Kornélia

kobe bryant

helikopter

los angeles

Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja egy kivetítőn a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja.

Kobe Bryant felelősségét firtatja az elhunyt pilóta testvére

Infostart

Annak a pilótának a testvére, aki a Kobe Bryant, a lánya, Gianna és további hét ember halálát okozó balesetben a helikoptert vezette, egy bírósági beadványban azzal érvelt, hogy a Los Angeles Lakers korábbi csillaga tisztában volt a helikopterrel való repülés kockázatával, és ezért a túlélő családtagok nem jogosultak kártérítésre a pilóta vagyonából.

Vanessa Bryant februárban beperelte Ara Zobayant, a pilótát és a helikoptert bérbeadó társaságot, az Island Expresst. A keresetben a sztársportoló özvegye azzal vádolta meg a balesetben szintén elhunyt Zobayant, hogy elmulasztotta „a szokásos gondossággal eljárni a helikopter vezetését illetően” és felrótta a gondatlanságot is.

A pilóta testvére, Berge Zobayan által a Los Angeles megyei fellebbviteli bíróságon benyújtott panasz ezt vitatta.

„A felperesek és/vagy elhunytjaik esetleges sérüléseit vagy károsodásait részben vagy egészben a felperesek és/vagy elhunytaik gondatlansága vagy hibája okozta, ideértve azt is, hogy

tisztában voltak a kockázatokkal és azokat önként vállalták.

Ez lényeges tényező az állítólagos károk bekövetkezésének minősítésében, ezekért az alperes nem vállal felelősséget” - írta.

A januári balesetben Kobe és Gianna Bryant mellett John, Keri és Alyssa Altobelli, Payton és Sarah Chester; Christina Mauser és Ara Zobayan hunyt el.

Az Altobelli és a Mauser család túlélő tagjai a múlt hónapban beperelték az Island Expresst.

Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018