eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja egy kivetítőn a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Kobe Bryant felelősségét firtatja az elhunyt pilóta testvére

Annak a pilótának a testvére, aki a Kobe Bryant, a lánya, Gianna és további hét ember halálát okozó balesetben a helikoptert vezette, egy bírósági beadványban azzal érvelt, hogy a Los Angeles Lakers korábbi csillaga tisztában volt a helikopterrel való repülés kockázatával, és ezért a túlélő családtagok nem jogosultak kártérítésre a pilóta vagyonából.

Vanessa Bryant februárban beperelte Ara Zobayant, a pilótát és a helikoptert bérbeadó társaságot, az Island Expresst. A keresetben a sztársportoló özvegye azzal vádolta meg a balesetben szintén elhunyt Zobayant, hogy elmulasztotta „a szokásos gondossággal eljárni a helikopter vezetését illetően” és felrótta a gondatlanságot is.

A pilóta testvére, Berge Zobayan által a Los Angeles megyei fellebbviteli bíróságon benyújtott panasz ezt vitatta.

„A felperesek és/vagy elhunytjaik esetleges sérüléseit vagy károsodásait részben vagy egészben a felperesek és/vagy elhunytaik gondatlansága vagy hibája okozta, ideértve azt is, hogy

tisztában voltak a kockázatokkal és azokat önként vállalták.

Ez lényeges tényező az állítólagos károk bekövetkezésének minősítésében, ezekért az alperes nem vállal felelősséget” - írta.

A januári balesetben Kobe és Gianna Bryant mellett John, Keri és Alyssa Altobelli, Payton és Sarah Chester; Christina Mauser és Ara Zobayan hunyt el.

Az Altobelli és a Mauser család túlélő tagjai a múlt hónapban beperelték az Island Expresst.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×