eur:
389.42
usd:
362.23
bux:
68629.04
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Egy európai sziget, ahol nincs koronavírus és indul a futballbajnokság

A Norvégia, Skácia és Izland alkotta háromszögben elterülő, autonóm területeként a Dán Királysághoz tartozó Feröer-szigeteknek önálló futballélete van. S a mostani helyzetben azt mondhatjuk: különleges is.

Az ottani élvonalbeli bajnokság, a Betri deildin menn eredetileg március 8-án rajtolt volna, de azt előbb egy héttel, majd később határozatlan időre elhalasztották.

A helyzet azonban jól alakult, április 6. és április 18. között egyetlen koronavírusos megbetegedés sem akadt a szigeten, sőt a járványnak egyetlen halálos áldozata sem volt.

Ezért a labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a hétvégén, május 9-én elindulhat a 2020-as bajnokság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×