eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A három nappal ezelőtt helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnokot, visszavonult amerikai profi kosárlabdázót és lányát, Giannát ábrázoló hatalmas festmény egy kosárlabdapályán a Fülöp-szigeteki Taguigban 2020. január 29-én. A balesetben Bryanten és a lányán kívül még 7 másik ember is életét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Megható gesztussal emlékezik meg Kobe Bryant lányáról a WNBA

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság játékosbörzéjén (draft) posztumusz felvették a ligába Kobe Bryant kislányát, Giannát.

Rajta kívül Payton Chestert és Alyssa Altobellit is a WNBA tagjai közé választották. A két - Giannához hasonlóan - 13 éves lány ugyancsak életét vesztette abban a januári helikopter-balesetben, amelyben a Los Angeles Lakers korábbi legendás játékosa, Kobe Bryant is elhunyt. A három gyerek mindegyike utánpótlás-bajnokságban kosarazott.

Bryant özvegye videoüzenetében köszönetet mondott a gesztusért, és úgy fogalmazott: lányának valóra vált volna ezzel az álma. "Minden idők egyik legnagyobb sportolója akart lenni, pontosan úgy, mint az édesapja" - mondta Vanessa Bryant.

Az eseményen egyúttal bejelentették a "Kobe és Gigi Bryant pártfogói díj" megalapítását - az elismerést a jövőben azon személyek vagy csoportok kaphatják meg, akik, illetve amelyek sokat tesznek a leány-kosárlabdaért.

A WNBA draftját eredetileg New Yorkban tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt online rendezték meg. A legelőkelőbb helyen Sabrina Ionescu kelt el, őt a New York Liberty választotta ki. A kiírás szerint május 15-én kezdődne a szezon, a rajtot azonban bizonytalan időre elhalasztották.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×