eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla
Luzern, 2018. július 9.Baji Balázs (b) és az amerikai Jarret Eaton a férfi 110 m gátfutás döntőjében a luzerni nemzetközi atlétikai versenyen 2018. július 9-én. Baji aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Urs Flüeler)
Nyitókép: MTI/EPA/Urs Flüeler

2:1 arányban inkább jó a magyar atlétikának az olimpia halasztása

Egy jó kalapácsvetővel és egy gátfutóval jobbak lehetünk jövőre, mint idén lettünk volna, azonban súlylökőnagyságunk a nyári visszavonulásra készült már.

A jövő évi versenynaptár miatt várhatóan jövő augusztusban lesz az elhalasztott olimnpia - mondta a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke az InfoRádiónak. Gyulai Miklós szerint nagy valószínűséggel nem fognak eltérni az idei intervallumtól.

"Nagy mozgástér nincs egyéb nagy sportesemények miatt" - indokolt a sportvezető.

A magyar atlétikát szerinte nem érte váratlanul a tolás, sőt, a sportág egy pici előnyét is élvezheti ennek az "alapvetően nem túl jó" döntésnek.

"Tekintettel arra, hogy újabb egy esztendő áll a felkészülésre, szinte egyöntetű volt itt a vélemény, hogy

legalább még jobbak leszünk, mindenki kettőzött erővel készül"

- húzta alá.

Igaz is: rangos versenyzőink vannak felépülőben korábbi sérülésből, az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián és a vb-bronzérmes gátfutó Baji Balázs.

De nyilvánvalóan van olyan versenyző is, aki meghatározó alakja a magyar atlétikának, és kifejezetten 2020-ban akart "még egy nagyot dobni", ő

Márton Anita fedett pályás világbajnok súlylökő, aki nyár után "az élet egyéb területeit részesítette volna előnyben"

- fogalmazott Gyulai Miklós, aki ki is mondta: a versenyző már jelezte a szövetség felé, hogy a tokiói olimpia után befejezi, illetve átmenetileg felfüggeszti sportolói pályafutását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×