eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Egy viccbe sérült bele az olimpiai bajnok

Súlyos fejsérülése miatt visszavonul Alex Danson-Bennett olimpiai bajnok brit gyeplabdázó.

A 2016-ban Rio de Janeiróban ötkarikás aranyérmes sportoló egy kenyai nyaralás során szenvedett súlyos sérülést: férjének egy viccén nevetve nagy lendülettel hátrahajolt, a feje pedig olyan keményen ütközött bele a mögötte lévő betonfalba, hogy az agyi traumát okozott.

Elmondása szerint ezt követően hónapokig egész nap csak az ágyban tudott feküdni, és az is komoly gondot okozott, hogy a mellékhelységig elsétáljon.

"Nem tudtam elviselni a fényt, a hangot, az érintést, semmit. Olyan volt, mintha minden érzékszervem fel akarna robbanni. Még a beszéd is csak lassan ment"

- mondta a BBC-nek adott interjújában a 34 éves sportoló, akinek az orvosok teljes felépülést jósoltak, ám hiába tett meg ezért mindent, nem sikerült.

"Mindig is a gyeplabda volt a prioritás, de oda jutottam, hogy nem tudok a megfelelő szinten játszani, ezt pedig nem tehetem meg a csapattársaimmal" - tette hozzá a 2012-ben olimpiai bronzérmes játékos.

Danson-Bennett 2017 óta volt az angol női válogatott csapatkapitánya, és mind az angol, mind a brit együttesben ő a válogatottsági rekorder 203, illetve 103 fellépéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×