eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Dénes (b) és az orosz Roman Sepeljov a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Négy között a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi pólóválogatott 14-10-re nyert Oroszország ellen a negyeddöntőben a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A fináléért Montenegró lesz az ellenfél.

A magyar férfi vízilabda-válogatott azzal a tudattal szállhatott medencébe az oroszok ellen, hogy két nagy riválisa már elbúcsúzott a budapesti Európa-bajnokságon: a címvédő szerb és a világbajnok olasz válogatott is kiesett a negyeddöntőben. Utóbbit Montenegró búcsúztatta 10-8-ra, így a magyarok ágán a délszláv együttes került a legjobb négy közé.

Közel telt ház és remek hangulat fogadta a magyarokat a Duna Arénéban. Csak fokozta a hangulatot, hogy Nagy Viktor remek védésekkel nyitott, míg a másik oldalon Zalánki Gergő belőtte az első gólt.

Az oroszok Merkulov távoli löketével egyenlítettek négy perc után. A mieink emberelőnybe kerülve támadhattak, és Zalánki másodszor is eredményes volt, de szabálytalanság miatt nem adták meg a gólt, sőt Varga Dénes kapott büntetést. A gyorsan extázisba kerülő Nagy ezt a próbálkozást is hárította, és az ellentámadásból Manhercz Krisztián okos góllal újra megszerezte a vezetést, majd Angyal Dániel találata után először volt kettő az előny. Az oroszok fórból zárkóztak közelebb, de egyenlíteni nem tudtak, a védekezés kellően harcos volt. Újabb magyar gól sem született a negyedben, az egyik lövés a kapufán csattant (3-2).

Nagy Viktor (b) kapus és Zalánki Gergő (j), valamint az orosz Szergej Liszunov a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 22-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Nagy Viktor (b) kapus és Zalánki Gergő (j), valamint az orosz Szergej Liszunov. MTI/Szigetváry Zsolt

A második felvonás elején támadásban kicsit megakadt a válogatott, egy emberelőnyös helyzetet túl gyorsan lőttek el a mieink. A 3. percben aztán Vámos Márton villantotta meg zsenialitását, és szép gólt lőtt a kapu bal oldalába. A védekezés sokáig jól működött, de a 4. percben fórból az oroszok bevették Nagy kapuját. Hosnyánszkynak a megúszás után a lövésre már nem maradt ereje, az ellentámadásból pedig Gyerevjankin egyenlített. Sokáig azonban nem örülhettek, mert egy fórban jól megjáratott akció végén Zalánki újra a magyarokat juttatta vezetéshez.

Nagy Viktor lehúzta a rolót, és a 7. percben Vámos volt ismét eredményes, talpra ugrasztva a közönséget.

Az utolsó percben Jansik Szilárd kapott kiállítást, és az oroszok időkérése használt, mert kapufás góllal minimálisra csökkentették a különbséget. Az utolsó másodpercben is az ellenféllel volt a kapufa, Erdélyi lövése kipattant (6-5).

A harmadik negyed gyors magyar góllal indult,

emberelőnyben Varga Dénes lőtte ki az alsó sarkot, majd a következő akcióból Manhercz növelte a különbséget először háromgólosra. Az oroszok is fórból válaszoltak, Kiszeljov lövésére nem érhetett le Nagy. Bánkódni nem lehetett sokáig, Erdélyi emelkedett ki és bombázott a kapu jobb oldalába. Egy kivédekezett orosz támadás után ötméterest kaptak a mieink, és Varga nem hibázott, ezzel már 10-6 volt az állás. A védelemre nem lehetett panasz, ám az oroszok végül kettős előnyben már betaláltak. A kapufa továbbra sem volt a magyarokkal, Hárai centerből próbálkozott, de a felső célről kipattant a labda. A 7. percben Kiszeljev újabb nagy góllal lepte meg Nagyot. Az utolsó perc az orosz kapusról, Sztacenkóról szólt: előbb kifogta Varga ötméteresét, majd Erdélyi lövését is (10-8).

Az utolsó negyed elején újra megrázta magát a magyar csapat.

Előbb Hárai, majd Manhercz talált be, így újra négyre nőtt a különbség. Nagy Viktor védése, majd a kapufa gátolta meg az orosz zárkózást, egy időkérés után pedig fórból, a szélről Varga mattolta a kapust. Pohl Zoltán kipontozódott, ezt pedig kihasználták az oroszok, Merkulov harmadik gólját lőtte. Bár a támadójáték döcögősebbé vált a negyed hajrájára, de Nagy Viktor remekelt, így az ellenfélnek nem volt esélye nyílttá tenni a meccset. Emberelőnyből Kiszeljev még betalált, de erre Angyal nagyszerű centergóllal válaszolt. A meccset Manhercz blokkja zárta le (14-10).

A magyar válogatott megnyugtató sikerrel jutott az elődöntőbe, ahol pénteken Montenegróval találkozik.

Csütörtökön a női válogatott is elődöntőt játszik, a spanyolok elleni meccs 19 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×