eur:
394.94
usd:
371.28
bux:
66468.12
2024. április 16. kedd Csongor
Lionel Messi, az FC Barcelona csatára, miután megszerezte csapata második gólját az Atlético Madrid ellen a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. április 6-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Szokatlan időpontban lép pályára a Barca

A címvédő és éllovas FC Barcelona szokatlan szombaton 13 órakor kezd a Leganés vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában.

Ernesto Valverde együttese a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a sereghajtóhoz látogat, és bár a bajnoki szezonban a katalánok idegenben nem túl félelmetesek (2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség), a Leganés hazai mérlege még ennél is rosszabb (1/1/5). Intő jel lehet azonban Valverde számára, hogy a Barcelona a Leganésszel szemben öt győzelme mellett egyetlen vereségét az előző idényben szenvedte el, és az erőviszonyok akkor is hasonlóak voltak a mostanihoz.

A tréner a védelem összetételét illetően lehet némi gondban: Jordi Alba és Nelson Semedo ugyanis sérült.

A listavezetővel azonos pontszámmal álló Real Madrid (2. hely a tabellán) a Real Sociedadot (5.) fogadja, míg az Atlético Madrid (3.) a legutóbbi három mérkőzésén alulmaradt Granadához (8.) látogat. A fővárosiak győzelmükkel leszakítanák a sűrű középmezőny két lelkes tagját.

Az Espanyol (19.) jövő csütörtökön az Üllői útra látogat a Ferencváros elleni Európa-liga-csoportmérkőzésre, s előtte vasárnap a Getafét (7.) fogadja a bajnokságban. Az Espanyol továbbra is rossz formában van, és az október eleji edzőváltás sem állította meg a csapatot a lejtőn. A La Ligában már az új tréner, Pablo Machín irányításával öt mérkőzéséből egy győzelem mellett négyszer kapott ki a csapat, amely viszont az El-ben oda-vissza "elintézte" a bolgár Ludogorecet.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×