eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A görög Sztefanosz Cicipasz az osztrák Dominic Thiem ellen játszik a pekingi tenisztorna döntőjében 2019. október 6-án. Thiem 3:6, 6:4, 6:1 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Djokovic legyőzésével lett vb-résztvevő Cicipasz

Sztefanosz Cicipasz szetthátrányból fordítva legyőzte a címvédő és világelső Novak Djokovicot a Sanghajban zajló, 8,3 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A görög játékos harmadik találkozójukon másodszor verte meg a szerbek 16-szoros Grand Slam-bajnokát: tavaly Torontóban is ő bizonyult jobbnak, majd idén Madridban a 32 éves Djokovic nyert.

A belgrádi teniszező előzőleg a US Open nyolcaddöntőjében szenvedett vereséget, azóta hétmeccses győzelmi sorozatnál tartott.

A 21 esztendős Cicipasz - aki tavaly megnyerte a milánói U21-es világbajnokságot - sikerével hatodikként biztosította helyét a felnőtt mezőnyben az ATP-vb-n,

amely november 10-én kezdődik Londonban. Korábban Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Danyiil Medvegyev és Dominic Thiem jutott ki a nyolcfős szupertornára. Az utolsó két kiadó helyre még a címvédő német Alexander Zverev, a spanyol Roberto Bautista Agut, az olasz Matteo Berrettini, a belga David Goffin, az olasz Fabio Fognini, a japán Nisikori Kej és a francia Gae:l Monfils pályázik.

Eredmények, negyeddöntő:

Cicipasz (görög, 6.)-Djokovic (szerb, 1.) 3:6, 7:5, 6:3

Medvegyev (orosz, 3.)-Fognini (olasz, 10.) 6:3, 7:6 (7-4)

később:

Federer (svájci, 2.)-A. Zverev (német, 5.)

Thiem (osztrák, 4.)-Berrettini (olasz, 11.)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×