eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Neymar, a Paris Saint-Germain (j) játékosa a Strasbourg ellen a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Francois Mori

Neymar ollója: átvágta a gordiuszi csomót

Visszatért a PSG-be az elvágyó brazil csatát: nem is akárhogyan.

Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain edzője a Strasbourg elleni mérkőzés előtt jelezte, Neymar visszatér a PSG csapatába. Az edző részben kényszerhelyzetben volt, hiszen a brazil játszott az elmúlt napokban hazája válogatottban, így azt nem mondhatta, hogy nem hadra fogható.

Alkalmasint Tuchel cselekedett a legkönnyebb szívvel, ő örült annak, hogy Neymar bevethető. Ellentétben a klub ultráival, akik kilátásba helyezték, hogy a Strasbourg ellen fütyülni fogják a brazilt, majd a későbbi meccseken nem vesznek róla tudomást. Úgy érezték, és ebben volt is némi igazuk, hogy a brazil megsértette a klubot, s ezzel őket is azzal, hogy állandóan a távozási szándékát hangoztatta.

A múlt héten nyilvánosságot látott Leonardo, a sportigazgató nyilatkozata is, aki azt mondta, a PSG januárban igyekszik eladni Neymart.

A világklasszis brazil – ellentétben Kylian Mbappéval, Edinson Cavanival vagy Mauro Icardival – játszott, sőt végigjátszotta a mérkőzést a Strasbourg ellen. Nem ment a csapatnak, a 92. percben még 0-0-ra álltak. Ám akkor egy balról beívelt labdát Neymar beollózott a hálóba. A labda jobb kapufáról pattant a hálóba, védhetetlen gólt volt.

Neymar visszatért.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×