eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Märcz Tamás szövetségi kapitány a játékosokhoz beszél az utolsó negyed előtti szünetben a férfi vízilabda torna 3. helyéért játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 27-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott a negyedik helyen végzett, miután 10-7-es vereséget szenvedett a horvát csapattól.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: komoly buktatók elé nézhetünk, ha nem nyújtjuk a maximumot

Akárcsak a magyar női vízilabda-válogatott, a férfi együttes is negyedik lett a kvangdzsui világbajnokságon. Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese a bronzmérkőzésen 10–7-re kapott ki a horvát csapattól.

Unalmas, csúnya vízilabdát láthattunk a bronzmérkőzésen, ahol egy enervált, kicsit talán nagyképű horvát válogatott ellen szálltak vízbe a magyarok, vélekedett Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, aki szerint mindkét csapat belement abba, hogy nem kell csinálni semmit a győzelemért. A sportági szakértő ezt csalódásként élte meg, szerinte többet is kihozhattak volna pólósaink a mérkőzésből.

Így viszont maradt a negyedik hely, és az egyelőre bizonytalan olimpiai szereplés, Fargó Tamás azonban nem tart a kvalifikációtól.

"Nem is fordult elő, hogy a magyar csapat nélkül rendeztek volna olimpiát.

Ennek ellenére sem a női, sem a férfi válogatottnak nem könnyű kikerülni. (…) Komoly buktatók elé nézhetünk, amennyiben nem nyújtjuk a maximumot" – hangsúlyozta.

Faragó Tamás kifejtette: Varga Dénes fantasztikus klasszis, aki egymaga képes lehet eldönteni egy meccset, így az ő hiányát bármely csapat megérezné. Az, hogy ő kiesett, az komoly nehézséget jelentett, tette hozzá.

Szerinte változtatni kellene azon a hozzáálláson, hogy a legjobb játékosoktól várjuk mindig a megoldást. "Hogyha beleesünk abba a hibába, hogy majd a jó játékosok a legfontosabb pillanatban jól fognak játszani, akkor könnyen bajba kerülhetünk. Igenis, alternatív megoldásokat kell keresni, mert

mindig előfordulhat egy sérülés, és hogy a jó játékos nem fog jól játszani"

– tette hozzá.

A kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokság szombati döntőjét egyébként az olaszok nyerték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×