eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György
Märcz Tamás szövetségi kapitány (b) és Mezei Tamás a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a hetedik helyért játszott Magyarország - Oroszország mérkőzésen 2018. július 28-án. A magyar férfi vízilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett, miután 9-8-ra kikapott Oroszország csapatától.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Märcz Tamás elégedett, de a bírókról volt pár szava

Összességében elégedett volt Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az ausztrálokkal szemben elveszített negyeddöntőt követően a Belgrádban zajló világliga szuperdöntőjében.

"Nagyon jól kezdtünk, motivált és jól összerakott volt ma a csapat, a védelem pedig egészen extrém teljesítményt nyújtott. Miután 5-1-re vezettünk, az ausztrálok kicsit jobban beleálltak a meccsbe, mi viszont nem használtunk ki néhány olyan helyzetet, amivel tarthattunk volna egy biztos különbséget" - értékelt a szakember, aki hozzátette, az, hogy az ausztrálok ennyivel több kiállítást kaptak, nem volt benne a találkozóban.

"A 18-11-es kiállítási arány szerintem egyáltalán nem indokolt, hiszen mindkét csapat hasonló stílusban játszott, nem éreztem, hogy ennyivel agresszívebbek lettünk volna. Persze azért várható volt, amikor nagyon vezettünk, hogy az ausztrálok megkapják majd a két játékvezető segítségét annak érdekében, hogy felzárkózzanak, ők pedig köszönték szépen, éltek vele, mi pedig nem tudtunk már ennyi fórt kivédekezni."

Märcz Tamás hozzáfűzte, ezzel együtt is elégedett: "Nagyon jó mérkőzés volt, jól játszott a csapat, s habár az olimpiai kvalifikáció nagyon fontos,

láttam azt, amit szerettem volna, azaz, hogy ezek a játékosok képesek éles helyzetben is helyt állni"

- mondta a kapitány, aki bő kerettel vágott neki a felkészülésnek, és az olyan "nagyágyúkat", mint például Varga Dénes, Hárai Balázs vagy Vámos Márton, otthon hagyta.

A magyar válogatott az 5-8. helyért folytatja szereplését a tornán, szombat délelőtt 10 órától szinte bizonyosan a kanadaiakkal találkozik, akiktől a keddi nyitónapon nagy meglepetésre 10-9-re kikapott.

"Várom a mérkőzést, mivel a keddi találkozó után

nagyon rossz érzéseim voltak, nem is aludtam és csak a spanyolok elleni győzelmet követően kezdett nálam enyhülni a dolog.

Szeretném látni még egyszer, hogy tudunk Kanada ellen játszani, a játékosok pedig megmutathatják, hogy egy többgólos győzelemre is képesek."

A magyar válogatott legközelebb júliusban, a kvangdzsui világbajnokságon szerezhet olimpiai kvótát, ott további két indulási jogot osztanak ki. Belgrádból a tornagyőztes jut ki a 2020-as tokiói játékokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×