eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma
Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Schalke 04 - Manchester City mérkőzésen Gelsenkirchenben 2019. február 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Volt miniszterelnök űzheti el a Manchester Cityt a BL-ből

A héten hozhatnak döntést arról, hogy milyen büntetést kap a pénzügyi fair play szabályainak megsértésével vádolt Manchester City. A friss angol bajnok futballklub úgy érzi, van bizonyítékuk az ártatlanságra.

Független vizsgálóbizottságot állított fel tavaly az európai futballszövetség (UEFA), hogy kiderítse, a Manchester City megszegte-e a pénzügyi fair play szabályozását. A testületet Yves Leterme, Belgium korábbi miniszterelnöke vezeti, aki várhatóan a héten hozza meg döntését az ügyben végzett vizsgálatok után. A BBC szerint a határozatot egyedül Leterme hozza meg, de

kollégái szerint az lenne a helyénvaló büntetés, ha a Cityt egy évre eltiltanák a nemzetközi szerepléstől, ha valóban bűnösnek találják.

A manchesteriek ügyében azután indítottak vizsgálatot, hogy tavaly a német Der Spiegel magazinban megjelent: a klub egyik vezető pénzügyi tisztségviselője, Jorge Chumillas egy levélben arról írt, hogy az Etihad Airwaysnek tulajdonított, 76 millió euró körüli szponzori szerződést valójában a klub tulajdonosa, az Abu Dhabi United Group (ADUG) fizeti.

A lap azt is állítja, hogy miután a Citynél elkezdtek attól tartani, hogy nem fognak megfelelni az előírásoknak, létrehoztak egy „zárt kifizetési kört”, amelyben az ADUG egy harmadik félnek fizetett, hogy az fizessen a klubnak a játékosok arculati jogaiért. A „Longbow-projekt” névre keresztelt ügylet éves szinten 13–15 millió euró közötti bevételt generált a klubnak – írja az NSO.hu.

A Manchester City jelezte, hogy mindenben együttműködik a bizottsággal és van bizonyíték az ártatlanságukra.

A manchesteriek vasárnap nyerték meg a Premier League-t, nyolc év alatt negyedszer.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×