eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa az időkapszulát készülnek elhelyezni az új Bozsik Stadion alapkőletételi ünnepségén a XIX. kerületi Puskás Ferenc utcában 2019. március 21-én. Az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy változás kezdődik a Budapest Honvédnél

Lerakták az új Bozsik Stadion alapkövét, 2020 nyarára tervezik a műszaki átadást.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, Bozsik Stadion alapkövét. labdarúgócsapat tulajdonosa lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét. Szabó Tünde azt mondta,

az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

"A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen a névadó Bozsik József, valamint Puskás Ferenc innen indult el a világhírnév felé, és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem" - fogalmazott az államtitkár.

George F. Hemingway hangsúlyozta: az új stadion műszaki átadására 2020. június 12-én kerül majd sor.

"Besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent"

- közölte. Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet háromemeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t, valamint a West Hungária Bau Kft-t. Előbbivel kapcsolatban hozzátette: a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×