eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György
A győri Kari Brattset (b) és Veronica Kristiansen (j), valamint a ferencvárosi Nerea Pena (k) a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2019. március 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Távozik a Fradi sztárja

A következő szezontól a Siófok női kézilabda-csapatában folytatja a Ferencváros spanyol játékosa, Nerea Pena.

Hét idény után a nyáron távozik Ferencváros női kézilabdacsapatától Nerea Pena. A világklasszis spanyol irányító-átlövő 2012 nyarán igazolt a zöld-fehérekhez, akikkel egy bajnoki címet szerzett. Most úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését, és a következő szezontól két évig az EHF-kupa-elődöntős Siófokot erősíti.

„Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de úgy érzem, változásra van most szükségem – mondta a Nemzeti Sportnak a klubváltásáról Nerea Pena. – Több megkeresést is kaptam, amelyek közül a siófoki lehetőség volt a legideálisabb számomra, és menedzseremmel, Szörnyi Attilával megbeszélve elfogadtam azt.

Fontos szempont volt, hogy továbbra is Magyarországon maradhatok, mert az eddig itt eltöltött hét év alatt nagyon sok barátom lett, megszerettem az országot és mára egyértelműen második otthonomként tekintek rá.

Ennek a szezonnak azonban egyelőre nincs vége, profi játékosként most még természetesen a jelenre és a jelenlegi csapatomra koncentrálok – bízom benne, hogy már az idén BL-négyes döntőben szerepelhetek a Ferencvárossal és négy év után újra bajnokságot nyerünk a szezon végén. A következő idényre, az új kihívásokra, az új impulzusokra pedig kíváncsian és bizakodva tekintek.

Szintén Siófokon folytatja az FTC kapusa, Szikora Melinda is.

"A Ferencváros elmúlt éveit meghatározó játékosokról van szó, akiket szerettünk volna megtartani, de ők sajnos nem fogadták el az ajánlatainkat – mondta Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója. – Sajnálom mindkettejük döntését, köszönjük az itt töltött éveket és a további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.”

Fodor János siófoki ügyvezető szerint Penával megtalálták a minőségi pótlást a Győrbe távozó Nze Minko helyére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×