INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

sport

úszás

kézilabda

olimpia

florent manaudou

London, 2012. augusztus 3. A francia Florent Manaudou ünnepel, miután aranyérmet nyert a 2012-es londoni nyári olimpia férfi 50 méteres gyorsúszásának döntőjében a Vizesközpontban 2012. augusztus 3-án.  (MTI/EPA/Dennis M. Sabangan)

Sportágat vált az olimpiai bajnok

Infostart / MTI

Visszatér az úszáshoz, és megcélozza a 2020-as tokiói olimpiát a francia Florent Manaudou.

A 28 éves versenyző 2012-ben Londonban aranyérmet nyert 50 méter gyorson, négy évvel később, Rio de Janeiróban pedig második volt, ezt követően több mint két évet kihagyott, ez idő alatt kézilabdázott.

"Az adrenalint mindig is szerettem. A kézilabdában inkább a játékos oldal domborodott ki, míg úszásban azért edzek, hogy én legyek a világon a legjobb, hogy döntőbe jussak az olimpián"

- indokolta döntését Manaudou, hozzátéve, hogy szüksége van arra a stresszre, amelyet az úszóversenyek jelentenek. Visszatéréséről elmondta, alig várja már, hogy újra a legjobbak ellen versenyezzen. Egyúttal jelezte, úszópályafutásának újabb szakaszát a 2024-es párizsi olimpiáig tervezi. Edzője továbbra is James Gibson lesz.

A várható teljesítményét illetően ugyanakkor egyelőre maga is bizonytalan.

"Majd akkor lehet erről bármit is mondani, ha meglesznek az első idők. Úgy veszem majd a dolgokat, ahogy jönnek. Remélem, nagyon gyorsan fogok úszni, de még én magam sem tudom, hogy mire vagyok képes".

Nyitókép: MTI/EPA/Dennis M. Sabangan
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018