eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin
A debreceni Zsóri Dániel (k), valamint a mezőkövesdi Matija Katanec (b) és Pillár Róbert (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 9-én. Debrecen - Mezőkövesd 1-0.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Döntetlenek és egygólos győzelmek az NB I-ben

A Debrecen 1-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen, a Diósgyőri VTK 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, a Szombathelyi Haladás 3-2-re győzött az Újpest ellen, a Paks a Vidivel, a Budapest Honvéd pedig Kisvárdával játszott döntetlent.

Debrecen - Mezőkövesd

A Debrecen-Mezőkövesd mérkőzés első félidejének jelentős része unalmas mezőnyjátékkal telt. A két csapat egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Debrecen vezető találata egy szögletet követően teljesen váratlanul született meg. A szünet után a vendég mezőkövesdiek valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak, és a csereként beállt Vajda hamar egyenlíthetett volna, ám százszázalékos helyzetben a debreceni kapusba rúgta a labdát. A folytatásban leginkább az első félidőben látottakhoz hasonlított a játék, némi mezőnyfölényben voltak a vendégek, helyzeteket pedig egyik csapat sem tudott kialakítani.

Kisvárda - Honvéd

A Honvéd sorozatban a hatodik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen, míg a Kisvárda egymás után ötödik hazai élvonalbeli meccsén sem talált legyőzőre.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, ennek ellenére helyzetek adódtak, leginkább a hazaiak előtt. A Kisvárda az első negyedórában kétszer találta el a kapufát, és a folytatásban is kezdeményezőbb volt. Huszonnyolc perc elteltével meg is szerezte a vezetést a szabolcsi együttes, ez némiképp felrázta a fővárosiakat, akik éppen a félidő lefújása előtt egyenlítettek.

A fordulás után a hazai csapat leginkább a védekezéssel foglalkozott, így aztán a Honvéd vette át az irányítást, de mindkét oldalon sok apró szabálytalanság tarkította a játékot, és valódi gólhelyzet nem alakult ki. A hajrára sem változott jelentősen a meccs képe, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

Diósgyőr - Puskás Akadémia

A Diósgyőr, akik október vége óta veretlenek otthon a bajnokságban, pontszámban beérték riválisukat a tabellán, egyben elkerültek a kiesőzónából.

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán "felébredt" a Puskás Akadémia - amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt -, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.

A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét. A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.

Haladás - Újpest

A Szombathelyi Haladás az idény során először nyertek két egymást követő mérkőzésen, míg az Újpest kilenc találkozóból álló veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

A Haladás a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel november óta először gyűjtötte be a három pontot. Horváth Ferenc vezetőedző együttese számára így halványan ugyan, de felcsillant a remény, hiszen már csak 11 pont volt a hátránya a bennmaradást illetően.

A Szombathelyre kilenc mérkőzéses veretlenségi szériával érkező lila-fehérek kezdték jobban a találkozót, veszélyesebb támadásokat vezettek és Novothny Soma fejesével bő negyedórát követően megszerezték a vezetést. A vendégek ezt követően is uralták az összecsapást, és a félidő hajrájában növelték előnyüket, igaz, Novothny második találatához kellett a 108-szoros válogatott Király Gábor óriási hibája.

A fordulást követően egy darabig nem változott a játék képe, a hatvanadik percben azonban kettős cserét végeztek el a hazaiak, ez pedig alapjaiban változtatta meg az összecsapást: Funsho Bamgboye és Németh Márió lépett pályára, ez a duó öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, a nigériai támadó kettő, a magyar játékos egy gólt szerzett a 62. és a 67. perc között.

A megzavarodott Újpest nem is tudott már újítani, így a Haladás, amelynek kapujában cserélni kellett, sorozatban második sikerét gyűjtötte be - ebben a szezonban először.

Paks - Vidi

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés. Az első húsz percben inkább a Paks volt kezdeményező, és amikor eljutottak a Vidi kapujáig, nyomás alá tudták helyezni, nem egyszer előfordult, hogy egymás után több lövést eresztettek meg. A vezetést is egy ilyen támadás során szerezték meg. A Vidi szöglet után fejesből egyenlített, a pontrúgásokon kívül ebben a szakaszban nem is volt esélye gólt szerezni. A hazaiak egy szép akcióval a szünet előtt megint eredményesek voltak, így megérdemelten vezettek az első negyvenöt perc után.

A szünet után rövid ideig még a Paks futballozott kreatívabban, kombinatívabban, a Vidi azonban egy védelmi hibát kihasználva egyenlített, majd fokozatosan fölénybe került. Több helyzetet is kialakított, de nem tudott újabb gólt szerezni.

Az első félidőben a Paks, a másodikban a Vidi játszott jobban, mindkét csapatnak akadt több gólszerzési lehetősége, így bármelyik nyerhetett volna.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×