eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: BFTK, Kiss Adrienn

Rangos titulus gazdája lett az ország Kovács Ágija

Neki adták a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2019 díjat.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) mint a főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete 2017-ben díjat alapított, a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete címet.

Az idei díjat péntek este a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett Turisztikai Évadnyitó Gálán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője adta át Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónak.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupagyőztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon mind a mai napig.

Az eseményen – amely a turisztikai szakma egyik legrangosabb eseménye – a kormány, a főváros, valamint a turisztikai szakmai szervezetek vezetői és nemzetközi szinten elismert turisztikai szakemberek a legmagasabb szinten képviseltették magukat. Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa; kiemelte, hogy az egész évnek lesz egy markáns sporttematikája, az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, és a nagy népszerűségnek örvendő már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×