eur:
393.33
usd:
367.92
bux:
65878.06
2024. április 24. szerda György
Csoknyai István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen a dániai Herningben 2019. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Távolabb Tokiótól - így juthatnak még ki az olimpiára Lékai Mátéék

A tizedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, ezzel érdemben csökkent a tokiói olimpiai szereplés esélye, és a csapat sorsa már nem csak a saját kezében van.

A magyar férfi kézilabda-válogatott a Norvégiától elszenvedett 35-26-os vereséggel nem játszhat a szombati helyosztón a német-dán közös rendezésű világbajnokságon, és a tizedik helyen végzett.

A vb 2-7. helyezettjei vehetnek részt a jövő tavaszi olimpiai selejtezőtornákon, de a tizedik magyaroknak is marad esélyük az indulásra, ha

  • a vb legjobb kilenc csapatából Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot,
  • Brazília a Pánamerikai bajnokságot,
  • és az előttünk végző német-francia-horvát-spanyol-dán-norvég-svéd hetesből az egyik Európa-bajnok lesz jövő januárban.

A magyarok számára a másik esély az Európa-bajnokság. Innen a győztes egyenes ágon kijut az olimpiára, míg a selejtezőtornákon részt vehet további két olyan csapat, amely korábban nem szerzett kvalifikációs helyet a vb-ről. Erre a mieink mellett pályázik a mostani vb-n hátrébb végzett Izland, Oroszország, Ausztria, Macedónia, valamint a tornáról lemaradó - éppen a magyarok által legyőzött - Szlovénia, Lengyelország, Csehország.

A világbajnokságról szerzett olimpiai kvalifikáció prioritást élvez a kontinensversenyről való kvalifikációhoz képest, azaz ha ugyanaz a csapat nyeri a vb-t és az Eb-t, akkor az Európa-bajnok jogán az Eb-2. szerez közvetlen olimpiai kvalifikációt, míg a világ- és Európa-bajnok mindenképpen mint világbajnok indulhat az olimpián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×