eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

A nyolcaddöntőben kiesett a címvédő Federer az Australian Openen

Az elmúlt két évben győztes Roger Federer kiesett a nyolcaddöntőben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci sztárt vasárnap a világranglistán 15. Sztefanosz Cicipasz verte meg négy szettben, 3 óra 45 perces mérkőzésen. A 37 éves Federer a 12-ből egyetlen bréklabdáját sem használta ki - ellenfele háromból egy eséllyel tudott élni - és tenyeressel 40 ütést rontott el. Így idén már biztosan nem lesz hétszeres melbourne-i bajnok, megelőzve Novak Djokovicot és az ausztrál Roy Emersont, és nem gyűjti be egyelőre karrierje 100. tornagyőzelmét sem.

A 20 esztendős Cicipasz az első görög, aki bejutott egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe, s ott a 22. kiemelt Roberto Bautista Agut vár rá. A spanyol teniszező korábban öt szettben verte a tavaly döntős horvát Marin Cilicet.

Eredmények:

nyolcaddöntő:

férfiak:

Cicipasz (görög, 14.)-Federer (svájci, 3.) 6:7 (11-13), 7:6 (7-3), 7:5, 7:6 (7-5)

Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh) 6:0, 6:1, 7:6 (7-4)

Bautista Agut (spanyol, 22.)-Cilic (horvát, 6.) 6:7 (6-8), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4

Tiafoe (amerikai)-Dimitrov (bolgár, 20.) 7:5, 7:6 (8-6), 6:7 (1-7), 7:5

nők:

Collins (amerikai)-Kerber (német, 2.) 6:0, 6:2

Kvitova (cseh, 8.)-Anisimova (amerikai) 6:2, 6:1

Barty (ausztrál, 15.)-Sarapova (orosz, 30.) 4:6, 6:1, 6:4

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×