eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Bodó Richárd gólöröme a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország - Katar mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A középdöntő a tét a veszprémi edző ellen

Egyiptom ellen vívja negyedik csoportmérkőzését a magyar férfi válogatott a kézilabda-világbajnokságon. Bodó Richárd szerint ezúttal is fontos lesz a stabil védekezés.

A magyar csapat eddigi legeredményesebb góllövője, Balogh Zsolt bokasérülése miatt kedden Magyarországra utazott, ám jó esély mutatkozik rá, hogy a csoportkört követően visszatérhet a válogatotthoz és pályára léphet a dán-német közös rendezésű torna második szakaszában. Az Egyiptom és a Svédország elleni mérkőzéseket így a jobbátlövő nélkül, 15 játékossal kell megvívnia az együttesnek – közölte a szövetség honlapja.

Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányok ugyanis úgy döntöttek, nem használja ki első cserelehetőségét a magyar együttes, miután Balogh visszatérésével a második változtatást is végre kellene hajtani, ám a torna még csupán az egyharmadánál tart.

A keret kedden videózással, kondicionáló és taktikai edzéssel készült a 2018-as Afrika-bajnokság második helyezettje elleni találkozóra, emellett az egészségügyi stáb – Erdélyi Gábor orvos, Szikra-Mezey Csaba fizioterapeuta és Gazda Ferenc masszőr –, valamint Szabó András erőnléti edző munkája révén is folyamatosan fókuszban áll a játékosok frissítése és regenerációja.

Bodó Richárd szerint jól sikerült a feltöltődés a keddi szünnapon. Az átlövőre is ráfért a pihenés, ugyanis kificamodott a középső ujja.

„Sajnos nem javult, nagyon fáj. Remélem, hogy egy-két nap alatt visszahúzódik a duzzanat. Tudok vele játszani, de a passznál és lövésnél fáj” - nyilatkozta az InfoRádió Hetes című magazinjának.

Bodó Richárd ki-ki meccsre számít Egyiptom ellen,

és úgy véli, ha a rivális támadásai meg tudják törni, és a védekezés és a kapusteljesítmény olyan jó lesz, mint az eddigi meccseken, akkor győzhet a magyar csapat.

Egyiptom válogatottja a veszprémi klubedző, David Davis szövetségi kapitány vezetésével a svédek elleni vereséggel rajtolt, majd kikapott Katartól is, ám ezt követően Argentínát két góllal legyőzte. Az együttes a tavalyi, Gabonban rendezett Afrika-bajnokság döntőjében két góllal kikapott Tunéziától, keretében jobbára a hazai bajnokságban játszó kézilabdázók kaptak helyet, ám érdemes odafigyelni a BL-címvédő Montpellier-ben szereplő Shebibre, valamint a Nimes-ben játszó Sanadra.

A két válogatott eddig 16 mérkőzést vívott egymással, 15 magyar siker mellett 1 döntetlen született (1995-ben Bukarestben felkészülési mérkőzésen), tétmérkőzésen pedig az 1993-as svédországi vb-n 29-25-re, a 2004-es athéni olimpián 33-28-ra, a 2013-as spanyolországi világbajnokságon 32-23-ra múlta felül afrikai riválisát a magyar nemzeti együttes.

Az újabb győzelem bebiztosítaná a mieink középdöntőbe jutását, és az is biztossá válna, hogy a mieink pontot – Argentína esetleges kiesésével pontokat – visznek tovább a torna második szakaszába.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×