eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Instagram / Chelsea

Megszólalt a Chelsea edzője: ezt várja a Vidi ellen

Kemény mérkőzés lesz, nehéz motiválni a játékosokat, hisz nincs semmi tétje számunkra a Vidi elleni csütörtöki Európa-liga találkozónak - mondta Maurizio Sarri, az angol Chelsea labdarúgócsapatának olasz trénere szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Maurizio Sarri emlékeztetett arra, hogy októberben is rendkívül nehéz meccsen győzték le a fehérváriakat, mert "a magyarok kiválóan és intenzíven védekeztek." Úgy vélekedett, hogy ezúttal merőben más összecsapást láthatnak majd a nézők, mivel a Vidinek a továbbjutáshoz nyernie kell.

Kérdésre elmondta, hogy a kezdőcsapat még nem állt össze a fejében. Jelezte, hogy az elmúlt hat napban három tétmeccset játszók, vagyis Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta, N'Golo Kanté, Eden Hazard biztosan pihenőt kapnak, mint ahogy három sérültjük - Mateo Kovacic, Gary Cahill, Victor Moses - sem játszik, rajtuk kívül mindenki más a rendelkezésére áll.

Az együttes angol válogatott középpályása, Ruben Loftus-Cheek szintén rendkívül nehéz találkozóra számít. Megjegyezte, hogy a Chelsea mindig mindenhol győzni akar, s ezt a mentalitást kell képviselniük csütörtökön is.

Közölte, hogy edzőjük gyakran változtat a kezdőcsapat összeállításán, ezért vélhetően olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

A Vidi-Chelsea mérkőzés csütörtökön, 18:55-kor kezdődik a Groupama Arénában, a meccsre minden belépőjegy elővételben elkelt. A teltházas találkozót a macedón Aleksandar Stavrev vezeti.

Az L jelű csoportot a Chelsea vezeti 15 ponttal és már továbbjutott. A másik továbbjutó helyért a hat-hat pontos fehérorosz BATE Boriszov és a Vidi, valamint a három ponttal álló görög PAOK Szaloniki küzd.

A Vidi abban az esetben juthat tovább a csoportból és kerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szerez, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnok bravúrgyőzelemmel is kiesik, ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben.

A csoportkörből magyar csapat még sohasem jutott tovább sem az Európa-ligában, sem a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban "élte meg" a tavaszt az európai kupaporondon a Debreceni VSC, akkor még az El elődjében, az UEFA Kupában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×