eur:
379.06
usd:
348.59
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Dzmitrij Baha, a fehérorosz csapat játékosa és a székesfehérvári Anel Hadzic (középen, b-j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott BATE Boriszov - Vidi FC mérkőzésen Minszkben 2018. november 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kikapott a Vidi, de még van matematikai esélye a továbbjutásra

Mindkét félidőben kapott egy-egy gólt, így vereséget szenvedett a Vidi FC a fehérorosz BATE Boriszovtól az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában.

A Vidi FC kezdő csapata: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Anel Hadzic, Pátkai – Milanov, Huszti – Marko Scsepovics.

Az első helyzet a BATE előtt adódott. Szignjevics lövése a kapufa külső részéről ment ki. Utána jött még egy meleg helyzet a magyar kapu előtt, majd a másik oldalon Huszti erőszakosan kilépett, de a bíró szerint szabálytalan volt.

Az első öt-hat perc után kiegyenlítettebb lett a játék. A legnagyobb veszélyt most a pálya jelenti, a jelek szerint néha nehéz megállni rajta.

A 23. percben szép fejessel szerezte meg a vezetést a BATE, egy szöglet után Szignjevics látványosan fejelte keresztbe, a bal alsó sarokba a labdát.

Milanov ezután előretört, csak az utolsó passz hibádzott, Marko Scsepovics felé.

A BATE birtokolta többet a labdát ekkor, de a 39. percben Scsepovics labdájával Milanov kiugrott volna, Filipenko 17 méterre a kaputól felrúgta. A szabadrúgást Huszti lőtte, labdája átment a sorfalon, de a kapus lábbal védett.

A második félidő első negyedórája mezőnyjátékot hozott, a Vidi leginkább szabadrúgásokban bízhatott, de nem volt veszélyes.

Pátkai helyett Hodzic, majd nem sokkal később Nego helyett Kovács szerepelt a páyán. A félidő derekán kisszöglet után veszélyesen pattant a BATE kapuja felé a labda, de csak szögletre. Az elfáradó Husztit aztán Boban Nikolov váltotta.

Változott a játék képe, többet van a Vidinél a labda a hajrához közeledve, de gólhelyzet nem alakult ki.

Aztán Mirko Ivanics eldöntötte a mérkőzést. Lesgyanús helyzetből kilépett, majd a balösszekötő helyéről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

Győzelmével a BATE megelőzi a táblázaton az ugyancsak hatpontos Vidit. Még nem szállt el az esély, de a további három mérkőzés mindegyikének a Vidinek kedvezően kellene alakulnia. Úgy, mint: a Chelsea-nek nyernie a PAOK ellen (ez késő este megtörtént), a Vidinek pedig több pontot szereznie az angolok ellen, mint amennyit a BATE gyűjt Szalonikiben.

Nyilatkozatok

Marko Nikolics vezetőedző: Sajnos naivak voltunk. Egyúttal nem voltunk elég okosak ahhoz, hogy kezeljük azt a helyzetet, amelybe csöppentünk. Csak ismételni tudom magam, ezen a mérkőzésen nem a futball, hanem a harc dominált. Ráadásul bután kaptunk ki. Az első gólt egy szöglet után szerezte a BATE, a másodikat ellentámadásból. A kettő között nekünk volt lehetőségünk arra, hogy egyenlítsünk, sajnos nem éltünk vele. Ők berúgták a helyzeteiket, mi nem. A záró kör előtt is beszélhetünk arról, hogy van esélyünk a továbbjutásra, ennek nagyon örülök. Abban pedig hiszek, hogy tovább is jutunk!

Fiola Attila: Nem tudtuk az első harminc percet megúszni, viszonylag korán hátrányba kerültünk. Nem volt rendben a védekezésünk, nem tudtunk építkezni, ezúttal semmi sem sikerült. A hazai csapat nekünk esett, a kapott gól után nem tudtuk az eltervezett játékot játszani. Bravúrra lesz szükség a Chelsea ellen.

Paulo Vinícius: Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a fagyott talajon még megállni sem volt egyszerű. Úgy gondolom, a játékvezető bizonyos játékhelyzetekben jobb döntéseket is hozhatott volna.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×