eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Dzmitrij Baha, a fehérorosz csapat játékosa és a székesfehérvári Anel Hadzic (középen, b-j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott BATE Boriszov - Vidi FC mérkőzésen Minszkben 2018. november 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kikapott a Vidi, de még van matematikai esélye a továbbjutásra

Mindkét félidőben kapott egy-egy gólt, így vereséget szenvedett a Vidi FC a fehérorosz BATE Boriszovtól az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában.

A Vidi FC kezdő csapata: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Anel Hadzic, Pátkai – Milanov, Huszti – Marko Scsepovics.

Az első helyzet a BATE előtt adódott. Szignjevics lövése a kapufa külső részéről ment ki. Utána jött még egy meleg helyzet a magyar kapu előtt, majd a másik oldalon Huszti erőszakosan kilépett, de a bíró szerint szabálytalan volt.

Az első öt-hat perc után kiegyenlítettebb lett a játék. A legnagyobb veszélyt most a pálya jelenti, a jelek szerint néha nehéz megállni rajta.

A 23. percben szép fejessel szerezte meg a vezetést a BATE, egy szöglet után Szignjevics látványosan fejelte keresztbe, a bal alsó sarokba a labdát.

Milanov ezután előretört, csak az utolsó passz hibádzott, Marko Scsepovics felé.

A BATE birtokolta többet a labdát ekkor, de a 39. percben Scsepovics labdájával Milanov kiugrott volna, Filipenko 17 méterre a kaputól felrúgta. A szabadrúgást Huszti lőtte, labdája átment a sorfalon, de a kapus lábbal védett.

A második félidő első negyedórája mezőnyjátékot hozott, a Vidi leginkább szabadrúgásokban bízhatott, de nem volt veszélyes.

Pátkai helyett Hodzic, majd nem sokkal később Nego helyett Kovács szerepelt a páyán. A félidő derekán kisszöglet után veszélyesen pattant a BATE kapuja felé a labda, de csak szögletre. Az elfáradó Husztit aztán Boban Nikolov váltotta.

Változott a játék képe, többet van a Vidinél a labda a hajrához közeledve, de gólhelyzet nem alakult ki.

Aztán Mirko Ivanics eldöntötte a mérkőzést. Lesgyanús helyzetből kilépett, majd a balösszekötő helyéről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

Győzelmével a BATE megelőzi a táblázaton az ugyancsak hatpontos Vidit. Még nem szállt el az esély, de a további három mérkőzés mindegyikének a Vidinek kedvezően kellene alakulnia. Úgy, mint: a Chelsea-nek nyernie a PAOK ellen (ez késő este megtörtént), a Vidinek pedig több pontot szereznie az angolok ellen, mint amennyit a BATE gyűjt Szalonikiben.

Nyilatkozatok

Marko Nikolics vezetőedző: Sajnos naivak voltunk. Egyúttal nem voltunk elég okosak ahhoz, hogy kezeljük azt a helyzetet, amelybe csöppentünk. Csak ismételni tudom magam, ezen a mérkőzésen nem a futball, hanem a harc dominált. Ráadásul bután kaptunk ki. Az első gólt egy szöglet után szerezte a BATE, a másodikat ellentámadásból. A kettő között nekünk volt lehetőségünk arra, hogy egyenlítsünk, sajnos nem éltünk vele. Ők berúgták a helyzeteiket, mi nem. A záró kör előtt is beszélhetünk arról, hogy van esélyünk a továbbjutásra, ennek nagyon örülök. Abban pedig hiszek, hogy tovább is jutunk!

Fiola Attila: Nem tudtuk az első harminc percet megúszni, viszonylag korán hátrányba kerültünk. Nem volt rendben a védekezésünk, nem tudtunk építkezni, ezúttal semmi sem sikerült. A hazai csapat nekünk esett, a kapott gól után nem tudtuk az eltervezett játékot játszani. Bravúrra lesz szükség a Chelsea ellen.

Paulo Vinícius: Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a fagyott talajon még megállni sem volt egyszerű. Úgy gondolom, a játékvezető bizonyos játékhelyzetekben jobb döntéseket is hozhatott volna.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×