eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott PAOK - Vidi FC mérkőzésen a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én.
Nyitókép: Kovács Tamás (MTI)

Nikolic: méltó módon képviseljük a magyar focit Európában

A csütörtöki Vidi-győzelem után a csapat szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak az újabb kiváló eredményhez. A görögök trénere azonban kritikával illette magyar ellenfelét, hozzátéve: a futball néha nem igazságos.

Akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok - amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben - ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában nyert a görög csapat ellen 1-0-ra.

A fehérvári együttes így feljött a százszázalékos Chelsea mögé a továbbjutást érő második helyre a csoportban.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak, mert újabb kiváló eredményt értek el és nem először az elmúlt két évben. Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában - jegyezte meg.

"A sorsolás óta többször elmondtam, eredményesek akarunk lenni és nem dekorációnak vagyunk itt"

- fogalmazott.

Marko Nikolic úgy vélte, nehéz a PAOK ellen úgy lehozni két meccset, hogy az ellenfélnek szinte egyetlen igazi helyzete sincs, márpedig a Vidinek sikerült.

A görögök román edzője, Razvan Lucescu kiemelte: mindkét találkozón óriási különbség volt a két csapat között, mert ők megpróbáltak futballozni, míg ellenfelük "csak előrerúgta a labdát és ebből talált gólokkal nyert". Ugyanakkor elismerte, hogy a két meccsen egyszer sem tudták feltörni a Vidi védelmét és a magyarok minden próbálkozásukat "megfojtották".

Hangsúlyozta:

a futball néha nem igazságos, mert lehet, hogy a jövőben a Vidi ellen hatból hat mérkőzést nyernének.

A kapus Kovácsik Ádám emlékeztetett arra, hogy egyszer sem kellett védenie a találkozón, annyira jól védekezett előtte a csapat. Mindenki párharcokat nyert és maximálisan betartotta a taktikát, ez kellett a három ponthoz - tette hozzá.

A középpályás Pátkai Máté szerint a védekezés és a szervezettség volt a siker kulcsa. A PAOK-nak egy-két gólszerzési lehetősége volt csak, ez mindent elmond - jegyezte meg.

Paulo Vinícius szerint mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, és végig kontrollálták a meccset. Kérdésre elmondta, a győztes gól előtt nem gondolt semmire, csak futott előre és sikerült gólpasszt adnia. Megemlítette, nem emlékszik arra, mikor adott utoljára gólpasszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×