eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A győztes Csipes Tamara és Medveczky Erika a női kajakpárosok 1000 méteres döntőjében a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Olimpiai bajnokként is előre akar lépni Csipes Tamara

A Honvéd kajakosa megkezdte a felkészülést az új versenyszezonra - tíz hónapos kisgyermeke mellett.

Míg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség krémje számos válogatott versenyzővel az oldalán Tokióba repült a 2020-as nyári olimpia terepfelmérése céljából, mások nem tekintenek még ennyire a jövőbe. A Honvéd olimpiai bajnoka, Csipes Tamara a napokban kezdi a felkészülést a következő szezon csúcseseményére, a 2019 nyári szegedi világbajnokságra.

"Az egyes igenis fontos, mindig fontos, a csapathajóban ugyanis számít az egyesben nyújtott teljesítmény" - árulta el felkészülésének fókuszpontjáról az InfoRádiónak Csipes Tamara, akinek fontos a páros is, és előrelépést vár magától.

A szegedi világbajnokságot természetesen nagyon várja, de mint mondja, "arra még ki is kell jutni".

"A hazai rendezésű versenyek mindig a legjobbak, mert itthon annyira nagy múltja van a sportnak, hogy rengetegen jönnek ki.

Teljesen más ötezer ember előtt versenyezni, mint száz előtt. Elhiszi az ember, hogy »egy olimpián« van. A külföldiek is így érzik"

- lelkendezett a kajakos, akinek felkészülését édesapja, Csipes Ferenc irányítja.

Csipes Tamara egy tízhónapos gyermek édesanyja, így az elmúlt hetekben megadatott holtidőben természetesen nem tudta magát száz százalékig kipihenni, de feltöltődött és mentálisan készen áll a kihívásokra, mindent bele fog adni - mondta a sportoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×