eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Marco Rossi: nem vagyok Jézus Krisztus

Az épülő új Puskás Stadionban járt Marco Rossi, és a labdarúgó-válogatott olasz szakvezetője érdekes dolgokat árult el új munkája nehézségeiről és a saját futballfilozófiájáról is.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya helyszíni szemlét tartott a Puskás Ferenc Stadionban, és közben stratégiáról, filozófiáról és önbizalomról mesélt a molcsapat.hu oldalnak. A Görögország elleni győzelem után alig tíz órával Marco Rossit lenyűgözte a Puskás Ferenc Stadion, miközben a műszaki vezető idegenvezetésével végigsétált az épülő aréna tetőszerkezetének alján található skywalkon. Alig várja, hogy szurkolókkal telve lássa az arénát.

"A gondolattól is libabőrös vagyok"

- mondta az 54 éves olasz szakember, aki edzői pályafutása legnagyobb sikerének tartja a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját. “Nekem is újdonság a kapitányi munka, aminek a csapattal töltött rövid időből fakadóan az a legnagyobb kihívása, hogy nincs idő megismerni a játékosok gondolkodását. Márpedig ez nagyon fontos ahhoz, hogy tudjam, mit várhatok tőlük" - mondta a kapitány, és hozzátette, az első két mérkőzésre való felkészülés még csak a gondolkodásmódja magvainak elvetésére volt elég.

“Számomra a futball nem filozófia, hanem stratégia. Olasz vagyok, egy olyan futballkultúrából jöttem, ahol csak az eredmény számít, és mit tagadjam, ha választanom kell, hogy szép játékkal veszítsünk, vagy csúnyával nyerjünk, nem kérdés, melyik mellett döntök.

Én is szeretem a szép futballt, de szerintem az a futball a legszebb, ami győzelmet hoz”

- mondta Rossi, de jelezte, nem egy bekkelő csapatot akar, a támadófutball híve, de mindent a stabilitás felől közelít meg.

"Egyébként akár taktikáról, akár bármi másról van szó, a játékosok és a stáb minden tagja tudja, hogy bármikor odajöhet hozzám, és elmondhatja a véleményét.

Nem vagyok Jézus Krisztus, nem vagyok se mindenttudó, se omnipotens. Hibázom én is, mint mindenki,

ezért tudom, hogy nagyon fontos mindenkinek a véleményét meghallgatnom. Korábban olvastam magamról, hogy diktátor vagyok, de ez talán csak arra vonatkozik, hogy mindenkitől, beleértve magamat is, sokat követelek" - mondta a kapitány, akit zavar, hogy nincs elég ideje a játékosok pszichés felkészítésére. Ezért tartja fontosnak a görögök ellen megnyert Nemzetek Ligája-meccset, mert a három pontnál sokkal többet adott: önbizalmat.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×