eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Glasgow, 2018. augusztus 4.Cseh László a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának selejtezőjében 2018. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Cseh László belefáradt a versenyekbe

Fejben kell ellazulnia Cseh Lászlónak, hogy ismét eredményes legyen - mondta az InfoRádiónak Plagányi Zsolt, a hatszoros olimpiai érmes úszó trénere. Az Eger úszóedzője szerint a tanítványa belefáradt a sorozatterhelésbe.

Plagányi Zsolt kiemelte, hogy Cseh László fizikai felkészítése tökéletes volt, minden teszt azt mutatta, hogy tökéletes állapotban van, így ott már nem nagyon tudnak mit fejleszteni, inkább fejben kell fejlődni.

Cseh László edzője szerint

még jobban meg kell tanulnia fejben ellazulnia Lacinak.

Ez már párszor sikerült, de most megint nehézséget okoz. Ez akadályozta meg az olimpiai bajnoki cím megszerzését, ez a gyenge pont.

"Stabilizálni kell a teljesítményt, a teljesítménybe, illetve a képességbe vetett hitet, és azt, hogy a megfelelő pillanatban jól tudjon teljesíteni.

A fizikai rész kifejleszthető, nagyon jó adottságai vannak, kitűnő izomzata van, borzasztó jó technikai érzéke, ezek megvannak. A pszichológiai oldal a lényeges" - emelte ki Plagányi Zsolt.

Cseh Laci edzője arról is beszélt, hogy a hatszoros olimpiai érmes úszó saját bevallása szerint kicsit

belefáradt a versenyekbe.

Ez nem is csoda, hiszen több mint tíz éve van jelen nagy világversenyeken, és mindig eredményesen szerepel.

"Bár nincs teljesítménykényszer elé állítva a szakvezetés, az edző, vagy bárki által, ám maga olyan keményen kitűzi a célokat, ami esetleg bénítólag hathat. Ezt kell kezelni - mondta Plagányi Zsolt.

A tréner a jövővel kapcsolatban elmondta: gondolkodtak rajta, hogy nem neveznek a rövidpályás világbajnokságra, de túl nagy lenne a kihagyás. Nagy valószínűséggel "elengedik" azt a versenyt: becsületesen felkészülve részt vesznek rajta, de nem annyira erősen rákoncentrálva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×