eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin
Újvidék, 2018. június 21.A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta aranyérmes magyar férfi kardvívócsapat ünnepel, miután 45-33-ra győztek az olasz együttes ellen a szerbiai vívó Európa-bajnokság döntőjében Újvidéken 2018. június 21-én. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: Koca Sulejmanovic

Szilágyi Áron új sporttal próbálkozik

Az augusztusi feltöltődés után hamarosan megkezdi a kemény alapozó munkát Szilágyi Áron. A Vasas kétszeres olimpiai bajnok kardvívója az elmúlt idényben a csapattal ért el több sikert, az InfoRádiónak adott interjúban pedig jelezte, hogy jövőre egyéniben jobb eredményekben bízik.

A világbajnokság után pihenéssel töltődött fel az új szezonra Szilágyi Áron.

„Vívóedzések nem voltak, ezt a 4-5 hetet szántam arra, hogy fizikálisan teljesen fel tudjak töltődni. Szinten tartottam magam valamennyire, konditerembe jártam, futottam és squasholtam is” - mondta az InfoRádiónak a kétszeres olimpiai bajnok kardozó.

This time I actually hit the ball ? ⛳ ?️‍♂️ #hobby #sport #summer #havingfun

Aron Szilagyi (@szilagyi_aron) által megosztott bejegyzés,

A Vasas versenyzője a golfot is kipróbálta.

„Még kezdő vagyok és ügyetlen, de tetszik a sport, próbálkozom. Szeretek koncentrálni, fókuszálni valamire, ahogy azt a golfban is kell, ám még nagyon amatőr vagyok” - fejtette ki.

Szilágyi Áron büszke arra, hogy a kardcsapattal szinte a szezon összes versenyén érmesek lettek, és az Európa-bajnoki arannyal mindenki kihozta magából a maximumot.

A világbajnokság miatt maradt benne hiányérzet,

mert úgy érzi, meg lehetett volna verni az olaszokat az elődöntőben, de ez nem jött össze.

„Összességében tudunk örülni a sikereknek,

jó előjel a következő két szezonra, a hazai világbajnokságra és az olimpiára nézve”

- tette hozzá.

Az egyéni szereplésről úgy vélekedett, hogy év közben magára talált, nyert GP-t, világkupa-döntőben vívott, de aztán az Eb-n és a vb-n sem szerzett érmet, ami miatt maradt hiányérzet.

„Nem vagyok teljesen elkeseredve, nem vagyok csalódott, de jövőre többet szeretnék” - hangsúlyozta.

Külön motiváció a hazai vb

Az új szezon végén, jövő júliusban Budapesten rendezik a vívó-világbajnokságot, de már a napokban megkezdik az alapozást, az első nagyobb nemzetközi megmérettetés pedig novemberben lesz ebben a szakágban.

"Ez egy érdekes időszak lesz, mert úgy alakították a Világkupa-rendszert, hogy csak egy versenyünk lesz idén, novemberben. De nem szeretek túl sokat pihenni, ezért a következő időszakban megkezdem a felkészülést egy hosszabb alapozó időszakkal" - mondta Szilágyi Áron, de hozzátette, lesz még több hazai verseny, válogatók, illetve az országos bajnokság decemberben, ezekre is készülnie kell.

Még nincs meg a pontos felkészülési terve a következő szezonra, a következő hetekben derül majd ki, de abban biztos, hogy a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a középpontban.

"Fantasztikus dolog hogy újra hazai világbajnokságon vívhatok, az még rátesz egy lapáttal, hogy ez egy olimpiai kvalifikációs vb. Szeretek hazai közönség előtt versenyezni, az mindig hálás feladat, fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolók, és öröm nekünk, sportolóknak itthon versenyezni" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×