eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Vidi FC játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában játszott Vidi FC - Malmö visszavágó mérkőzés végén a felcsúti Pancho Arénában 2018. augusztus 14-én. A Vidi FC gól nélküli döntetlennel őrizte meg az első mérkőzésen elért 1-1-es eredményt, így bejutott a selejtező negyedik, utolsó fordulójába.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Hernádi Zsolt biztos volt a Vidi áttörésében

Tíz év szisztematikus munka áll a Vidi-sztori mögött – mondta a Nemzeti Sportnak Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Biztossá vált, hogy a Vidi ősztől a két legrangosabb európai klubsorozat főtábláján szerepelhet majd. Hogy a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga lesz ez a színtér, arról az AEK Athén elleni összecsapás dönthet.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója biztos volt az áttörésben. A nagyvállalat 2008-ban kezdte el támogatni a székesfehérvári klubot. A cég vezetősége akkor úgy látta, hogy az új klubvezetés nemzetközi viszonyok között is értelmezhető, üzleti mentalitású és professzionális csapatot akar létrehozni. Úgy gondolták:

mindez a magyar labdarúgás egészének megújításához is hozzájárulhat.

A MOL az elmúlt tíz évben sok száz millió forintot költött a Vidire – mondta a Nemzeti Sportnak Hernádi Zsolt, aki szerint a pénznek fontos szerepe van a labdarúgásban. A cégvezető nagy elvárásokat fogalmaz meg, és a kifizetéseket is mindig szigorúan a teljesítményhez köti. Emellett büszke arra, hogy támogathatják a klubot, ugyanakkor az elmúlt tíz év alatt megtett út még nagyobb büszkeséggel tölti el.

Hernádi Zsolt az üzleti életben már megtanulta: csak a kemény és elkötelezett munka térül meg. Mint fogalmaz:

nagyon sokat kell azon dolgozni, hogy a nemzetközi sikerek ne felvillanások legyenek, hanem kiszámíthatóan, menetrendszerűen jöjjenek.

Szerinte a magyar fociba stabilitás kell, a Magyar Labdarúgó Szövetség pedig sokat dolgozik ezen. Emellett azt is fontosnak tartja, hogy a kormány nemzeti ügynek tartja a labdarúgást.

Minden szponzorációjuk üzleti alapú. Fontos a profit, de ha csinálják, akkor küldetésnek fogják fel – tette hozzá Hernádi Zsolt, aki beszélt a klub névváltoztatása miatt tüntető ultrákról is.

Szerinte mindannyian a Vidi sikeréért szurkolnak. Mint mondja:

a MOL a nevét adta a klub mellé, amely egy érték, és erre büszkének kell lenni.

A Vidivel még a kalandok elején járnak, de biztos abban, hogy az úton együtt mennek végig, mert sikerre vannak teremtve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×