eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Malmö, 2018. augusztus 7.Loic Nego, a Vidi FC (j) és Arnor Ingvi Traustason, a svéd Malmö játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Malmö Stadionban 2018. augusztus 7-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. (MTI/EPA/Andreas Hillergren)
Nyitókép: Andreas Hillergren

Vidi: egyetlen apróság is dönthet

Várhatóan telt ház előtt fogadja ma este nyolc órától a MOL Vidi együttese a Malmö FF gárdáját a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az első mérkőzés 1-1-re végződött Svédországban. A tét óriási: ha Marko Nikolics csapata továbbjut, a következő selejtezőkörtől függetlenül biztosan szerepelhet az őszi hónapokban az európai kupaporondon.

„Az igaz, hogy a Malmőnek mindenképpen gólt kell szereznie, hogy legyen esélye továbbjutni, de nagy hiba lenne csak az eredmény őrzésére berendezkedni. Egy nagyon kemény mérkőzés vár mindkét csapatra, ahol a legkisebb részletek döntenek majd a továbbjutás sorsáról.

Egy igazi éles meccs lesz, ahol nagy a tét, de nem érzek emiatt extra nyomást a csapaton”

– mondta Marko Nikolics a hétfői sajtótájékoztatón.

Az edző összefoglalta a lényeget: Loïc Nego idegenben szerzett gólja miatt a Vidinek elég lenne kapott gól nélkül megharcolni a visszavágót, de ezért tenni lehet, számítani rá nem. A Malmö az előző két körben, koszovói ellenfelével, illetve a román CFR Cluj-zsal szemben győzött vendégként, ebből következően mindkettő ellen szerzett idegenben gólt, nagyon veszélyes ellenfél.

Attól függetlenül is, hogy a mostani svéd bajnokságban nem remekel, csak a középmezőnyben foglal helyet. Az első mérkőzés után Uwe Rösler, a csapat német edzője vehemensen bírálta a találkozó játékvezetőjét, de aligha csak a szlovén Matej Jugon múlott, hopgy a Malmö nem tudott előnyt szerezni a visszavágóra. Ezúttal spanyol bíró dirigál majd, Javier Estrada a hétvégén még a Bernabéu Kupáért játszott Real Madrid–AC Milan találkozót vezette.

Marko Nikolics minden alapjátékosára számíthat, még az eltiltását Malmőben letöltő Huszti Szabolcsra is. Az összeállítás várhatóan nagyon hasonlít majd arra a tizenegyre, amely a Ludogorec ellen kezdett a felcsúti visszavágón (Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Kovács, Varga, Hadžić, Huszti – M. Scsepovics), de Danko Lazovics szinte biztosan kezd az egyik középpályás, vélhetően Varga József kárára.

A svéd lapok szerint a Malmö várhatóan a Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Larsson, Bachirou, Christiansen, Lewicki, Rieks – Rosenberg, Strandberg, azaz az első mérkőzéshez képest Traustason és Antonsson nélkül, de Lewickivel és Strandberggel kiegészülve kezd majd.

Az első meccsen Lewicki váltotta Traustasont, a svéd-mozambiki Carlos Strandberg ellenben Malmőben nem tudott játszani sérülése miatt. Utóbbi egyébként alapember, erősödnek vele a svédek, a mostani Allsvenskanban, az ottani bajnokságban a malmőiek közül egyedül éktársa, az Ajaxot, a West Bromwich Albiont és a Werder Brement is megjárt veterán, a 33-szoros válogatott Markus Rosenberg szerzett több gólt.

A ma este továbbjutó csapat a BL playoff-körében a skót Celtickel vagy a görög AEK Athénnel mérkőzik majd, az első találkozó 1-1-re végződött Skóciában. Aki azt a párharcot is megnyeri, a BL főtáblájára jut. A vesztes átkerül az Európa Liga főtáblájára.

Ha a MOL Vidi ma nem jutna tovább a Malmö ellen, átkerül az Európa Liga mezőnyébe, ahol várhatóan a Midtjylland együttesével játszik majd a főtáblára jutásért. A dánok a mostani szakaszban az első mérkőzésen 2-0-ra verték idegenben a walesi TNS-t.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×