eur:
393.11
usd:
367.09
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Szamara, 2018. július 2.A brazil Neymar a földön az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Brazília – Mexikó mérkőzésén Szamarában 2018. július 2-án. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Neymar önkritikát gyakorolt

Neymar elismerte, hogy néha rosszul reagált az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Neymar, a brazil válogatott csatára elismerte, hogy bizonyos helyzetekben rosszul reagált az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, és megígérte, hogy megváltozik.

A Paris Saint-Germain játékosa a történtekről egy fizetett televíziós hirdetésben beszélt, ami számos brazil csatornán látható volt vasárnap.

"Azt gondolhatjátok, hogy eltúlzom a dolgokat, és néha valóban túlzásba esem. De az igazság az, hogy szenvedek a pályán" - magyarázta Neymar.

A csatár többek között arra utalt, hogy a Brazília-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő (2-0) 71. percében Miguel Layún rálépett a lábára, ekkor ő komoly fájdalmakat szimulálva hosszasan fetrengett.

"Azt gondolhatjátok, hogy túl sokszor esek el, de az igazság az, hogy nem elesem, hanem szétestem" - utóbbi megjegyzése arra vonatkozott, hogy rendkívül csalódott volt, amikor 2-1-re kikaptak Belgiumtól a negyeddöntőben, és kiestek. "Ez jobban fáj, mint bármelyik lépés a műtött bokámmal" - tette hozzá Neymar, aki első alkalommal szólalt meg a nyilvánosság előtt és reagált a kritikákra a világbajnokság óta.

Azt mondta, tudja, hogy játékstílusával időnként elkápráztatja, időnként viszont irritálja az egész világot, és igyekszik ezen változtatni.

A csatár csupán két gólt szerzett az oroszországi tornán, de a közvélemény csak a kiesésük után kezdte őt kritizálni, és akkor sem elsősorban a játékát, hanem a viselkedését - a szimulálását, a sok reklamálását - kifogásolták. A belgákkal szembeni vereség után egy bejegyzéssel reagált a közösségi oldalán, de hazájában további kritikák érték, amiért mostanáig nem szólalt meg bővebben.

"Ha úgy távozom, hogy nem adok interjúkat, az nem azért van, mert csak a győzelem babérjaira vágyom. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem azért van, mert elkényeztetett gyerek vagyok. Mindez azért van, mert még mindig nem tanultam meg igazándiból a csalódást kezelni" - magyarázta.

A televíziós hirdetés úgy ér véget, hogy Neymar közli, sok időbe telt, mire elfogadta a kritikákat, de új emberré akar válni.

"Megkövezhettek. Vagy eldobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpra állni. Amikor állok, egész Brazília velem van" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×