eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hosszú Katinka, miután megnyerte a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság női 100 méteres vegyesúszásának döntőjét 2017. december 15-én.
Nyitókép: MTI

Hosszú Katinka új egyesületet alapíthat, hamarosan új edzője lehet

Az is kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnoknő hat szám közül válogathat a glasgow-i Európa-bajnokságon.

Kedden éjfélkor – kilenc nappal a rajt előtt – lezárult a nevezési határidő a glasgow-i Európa-bajnokság úszóversenyeire. A magyar szövetség már ezt megelőzően eljuttatta a szervező bizottsághoz a válogatott versenyzők névsorát, amelyen a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka neve is szerepel.

Korábban Sós Csaba szövetségi kapitány azt nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak, hogy Katinkát – versenyzési gyakorlatát, illetve az elért eredményeit figyelembe véve – öt számra benevezte, amelyhez a Los Angelesben felkészülő úszónő a nevezési határidő lejártáig saját belátása szerint egyet vagy kettőt hozzá tehet, de el is vehet, ha erről a szövetséget időben tájékoztatja.

Az InfoRádiónak arról beszélt a kapitány, hogy Katinka valószínűleg az utolsó pillanatig kivár annak eldöntésével, hogy milyen számokban induljon.

„Kedden, a nevezési határidő lejárta előtt tájékoztattuk olimpiai bajnokunk klubjának illetékeseit, hogy még egy számra benevezzük, így Glasgow-ban végül is hat lehetőség közül választhatja ki a számára legmegfelelőbbeket. A menedzsment ehhez semmit se fűzött hozzá, kérdéseket sem tettek fel. Ezzel számomra egyértelművé vált, hogy Katinka fenntartja a jogot magának az indulásával kapcsolatos bejelentés helyének és időpontjának a megválasztására” - nyilatkozta most Sós Csaba az SzPress Hírszolgálatnak, hozzátéve, hogy a nevezés kizárólag az érintett nemzeti szövetségek feladata, a versenyzők ugyanezt direktben nem tehetik meg, ahogy a képviselőjük sem.

Hatból három?

Egy magyar szakember véleménye szerint nagy a valószínűsége annak, hogy Katinka nem fogja túlvállalni magát az EB-n és az említett hatból hármat fog kiválasztani. Aligha mond le a 200 vegyesről, második és harmadik száma pedig valószínűleg a 100 és a 200 hát lesz.

Hírek a folytatásról

Mindeközben felröppent a híre annak, hogy Hosszú Katinka új egyesületet alapít és már meg is tette az ezzel kapcsolatos lépéseket. Új edzőjét is kiválasztotta, aki külföldről érkezik és várhatóan ott lesz a glasgow-i megmérettetésnél. Ez az SzPress tudósítása szerint nem egy újabb Dave Salo korszak kezdetét jelenti.

Az Európa-bajnokság augusztus 3-án kezdődik és 12-ig tart, a versenyeknek a Tollcross International Swimming Centre medencéi adnak otthont. Idén az úszó-Eb egy újszerű multisport kontinensbajnokság része, amelynek társrendezője az atlétikai Európa-bajnokság házigazdájaként Berlin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×