eur:
394.12
usd:
364.92
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében Törökország ellen játszott mérkőzésen 2018. július 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: lassan a férfi szakág tanulhat a női pólósoktól

A csapategység és mentális erő volt a kulcsa a magyar női vízilabda-válogatott 10-9-es győzelmének – hangsúlyozta az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás, az InfoRádió állandó sportági szakértője. Hozzátette: a magyar férfi együttesre kemény csata vár ma 17 órától a szerbek elleni negyeddöntőben.

Elsősorban a mentális erő, a csapategység és a egyéni képességek segítették hozzá a győzelemhez a női vízilabda-válogatottat az olaszok ellen – vélekedett Faragó Tamás.

„Ezek a játékosok tudnak vízilabdázni, ráadásul olyan lányokról van szó, akik szívesen tanulnak a fiúktól sok-sok mindent, és a magyar vízilabda erejét bizonyítják” – fogalmazott.

Az olimpiai és világbajnok Faragó Tamás hozzátette: előbb-utóbb a férfi szakág tanulhat tőlük, mivel ők „szorgalmasabbak, tanulékonyabbak, és képesek arra, hogy döntő helyzetekben az igazi tudásukat bebizonyítják”.

„Bárkitől ki tudunk kapni és bárkit le tudunk győzni” – értékelte Faragó Tamás a női vízilabda-válogatottat. A hollandokkal játszott szerdai elődöntőben is győzelmi eséllyel indul a magyar csapat. A hollandiai vízilabda más erőt képvisel:

180-190 centis, 80-90 kilós versenyzők mennek medencébe

– emelte ki a szakértő. „Azt szoktuk mondani, hogy a szoros emberfogás egyetlen ellenszere a vízszintes testhelyzet, tehát még több mozgás, még több küszködés és még több szellemiség szükséges ahhoz, hogy a hollandokat legyőzzük.

A férfi vízilabda-válogatott egyetlen esélyét a klasszisok átlagon felüli teljesítménye jelenti a szerbek ellen játszott mérkőzésen. Elsősorban védekezésben kell eredményesen dolgoznia a csapatnak – tette hozzá Faragó Tamás.

„A védekezés a támadás alapja”

– fogalmazott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott ma 17 órától a szerbek elleni negyeddöntőben száll vízben a barcelonai kontinensviadalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×