eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rosztov-na-Donu, 2018. július 2.A belga válogatott tagjai ünnepelnek az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Belgium - Japán mérkőzése végén Rosztov-na-Donuban 2018. július 2-án. Belgium 3-2-es győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé. (MTI/AP/Rebecca Blackwell)
Nyitókép: Rebecca Blackwell

Hajdu B. István: a belgák úgy érezték, jár nekik az aranyérem

Az angolok példája azt mutatja, hogy szervezettséggel és a pontrúgásokkal messzire lehet eljutni a futballban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István. Az M4 Sport kommentátora szerint a belgák úgy érezték, nekik jár az aranyérem a vb-n, a brazilok pedig a nyomással nem tudtak megbirkózni.

A franciák azért is tudták megnyerni a labdarúgó-világbajnokságot, mert éppen annyit adtak ki magukból egy-egy meccsen, amennyit kellett – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Hajdú B. István.

A sportkommentátor szerint a torna legnagyobb esélyesének Brazíliát tartották. A korábbi világbajnokságokon Brazília inkább saját magát verte meg, és a csapat ezúttal is hatalmas nyomás alatt játszott.

„Brazília az egyetlen ország, ahol az ezüstérem is csalódás.

Ezzel a nyomással nem tudott megbirkózni a csapat” - véli az M4 Sport munkatársa.

Hozzátette ugyanakkor, senki sem vetette fel, hogy az edzőnek, Titének mennie kellene a csúfos szereplés miatt.

A sportkommentátor szerint az elődöntős csapatok közül Anglia tökéletes példája a mai futballnak.

„Az angol játékosok tudása nem éri el az első három csapatban szereplőkét, de látszik, hogy komoly szervezettséggel és a pontrúgások begyakorlásával messzire lehet eljutni. Az ő játékuk még fejlődni fog, de olyan szintre nem jut el, hogy a következő nagy tornának Anglia esélyese legyen” - fejtette ki Hajdú B. István.

A belga csapat egyetlen gyengesége – a felállt védelem elleni játék – éppen a franciák ellen jött ki.

„A belgák a csoport megnyerése és a brazilok búcsúztatása után úgy érezték, nekik jár az aranyérem”

- vélekedett.

A szakember beszélt arról is, nem biztos, hogy az ezüstérmes horvát válogatott meg tudja ezt a bravúrt ismételni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×