eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
London, 2018. július 11.A svájci Roger Federer a dél-afrikai Kevin Anderson elleni játszma közben a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Londonban 2018. július 11-én. (MTI/EPA/Nic Bothma)
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Federer kiesett a wimbledoni negyeddöntőben

A nyolcadik helyen kiemelt dél-afrikai Kevin Anderson meccslabdát hárítva, kétszettes hátrányból fordítva legyőzte az elsőként rangsorolt címvédő svájci Roger Federert a wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyének szerdai negyeddöntőjében.

A világranglista második helyén álló Federer a második szett elején elveszítette az adogatójátékát, ez az All England Clubban ezt megelőzően a tavalyi elődöntőben fordult elő vele a cseh Tomas Berdychhel szemben, azóta sorozatban 85 szervajátékát nyerte meg. A rekordot Wimbledonban az amerikai Pete Sampras tartja 118-cal, ő a 2000-es harmadik kör és a 2001-es második kör között nem veszített adogatójátékot.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár a harmadik játszma végén - egy meccslabdát követően - hullámvölgybe került, ekkor is elveszítette adogatását, és ez Anderson szépítését jelentette. Ezzel véget ért Federer 34 megnyert játszmán át tartott sorozata. Érdekesség, hogy a 2005-ös harmadik kör és a 2006-os döntő között ugyanennyi egymás követő szettben diadalmaskodott.

A negyedik játszmában is tudott brékelni Anderson, így jött az utolsó felvonás, amelyben a Wimbledonban nyolcszoros bajnok Federernek volt egy bréklabdája, de nem élt vele. Aztán elveszítette saját adogatójátékát, dél-afrikai riválisa pedig 12:11 után kiszerválta az összességében 4 óra 17 percig tartó ütközetet. Az ötödik játszma másfél órás volt.

Anderson a fináléba kerülésért az amerikai John Isner és a kanadai Milos Raonic párharcának győztesével mérkőzik pénteken.

Eredmények:

férfi egyes, negyeddöntő:

Anderson (dél-afrikai, 8.)-Federer (svájci, 1.) 2:6, 6:7 (5-7), 7:5, 6:4, 13:11

korábban:

Djokovic (szerb, 12.)-Nisikori (japán, 24.) 6:3, 3:6, 6:2, 6:2

később:

Nadal (spanyol, 2.)-Del Potro (argentin, 5.)

Isner (amerikai, 9.)-Raonic (kanadai, 13.)

korábban:

női páros, negyeddöntő:

Alicja Rosolska, Abigail Spears (lengyel, amerikai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×