eur:
392.9
usd:
366.98
bux:
66114.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság Honda csapatának magyar versenyzője a május elsején megrendezésre kerülő Nagy Futam elnevezésű autó-motorsport rendezvény sajtótájékoztatóján a Hotel Intercontinentalban Budapesten 2017. április 18-án.
Nyitókép: Marjai János

Súlyos lehet Michelisz Norbert kézsérülése

Óriási volt a kontraszt ezen a hétvégén a Formula-1-es Francia Nagydíj számos széles bukótere és a túraautó-világkupa portugáliai versenyhétvégéjének szűk pályája között – fejtette ki az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor, aki ezzel együtt megjegyezte, hogy nehéz a szurkolói kritikákat kivédeni. Arról is beszélt, hogy aggasztó Michelisz Norbert kézsérülése.

„Minden pályának a sajátja, hogy milyen bukóterekkel, milyen földrajzi, fizikai jellemzőkkel rendelkezik” – magyarázta Wéber Gábor, aki szerint a szurkolói hozzászólásokat, véleményeket olvasva egyik megoldás sem jó: ha van bukótér, túl könnyűnek ítélik a pályát, ha nincs, akkor pedig úgy érzik, elég egy baleset, és véget is ért a verseny, csak a szerencsén múlik, ki hogyan szerepel.

A WTCR-ben szinte a teljes mezőny rommá törte a járművét, Michelisz Norbert volt az egyetlen, aki körbe tudott menni, de őt sem engedték elindulni, másnap harmadik és ötödik helyet szerzett.

Ráadásul komoly kézsérülést is összeszedett a magyar versenyző,

ami akár még súlyosabb is lehet a szakkommentátor szerint, mint amit az eddigi vizsgálatok kimutattak. „Annak kell drukkolnunk, hogy Norbi a hátralevő szlovákiai futamot, meg aztán utána a két és fél hónapos nyári szünetet úgy tudja végigcsinálni, hogy ha ez egy valóban komolyabb sérülés, esetleg egy törés, akkor ez ne nagyon befolyásolja” – fogalmazott.

Újra Hamilton az élen

A hétvégi Francia Nagydíjat megnyerve visszavezette a vezetést a Formula-1-es pontversenyben a brit Lewis Hamilton, a holland Max Verstappen és a finn Kimi Raikkönen előtt. Az eddigi éllovas német Sebastian Vettel ezúttal ötödik lett. A Ferrari versenyzője a rajt után ütközött a Valtteri Bottasszal, és ezért később öt másodperces büntetést kapott. Wéber Gábor szerint egyértelműen Vettel hibázott, fel kellett volna mérnie, hogy a finn pilóta nem fogja feladni pozícióját. A szakértő kételkedik abban, hogy az 5 másodperces büntető elegendő volt-e, hiszen így is nagy volt a különbség a vétkes és a vétlen autós között.

Hamilton nagyon kényelmes, könnyű versenyt futott, és olyan tempóval mehetett végig, ami neki tökéletes.

Wéber Gábor teljes hétvégi elemzését meghallgathatják hétfő este fél kilenctól az InfoRádió Célegyenes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×