eur:
395.44
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Le Castellet, 2018. június 23.A győztes Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (k), második helyezett finn csapattárssa, Valtteri Bottas (b) és a harmadik Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíja időmérő edzésének eredményhirdetésén a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2018. június 23-án, egy nappal a futam előtt. (MTI/AP/Claude Paris)
Nyitókép: Claude Paris

Hamiltoné az első rajtkocka Franciaországban

A négyszeres világbajnok, címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A 33 éves versenyzőnek ez az idei harmadik, s pályafutása 75. pole pozíciója.

Hamilton mellől csapattársa, a finn Valtteri Bottas startolhat, míg a harmadik rajtkockát az összetett pontversenyben Hamilton előtt egy ponttal vezető Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres vb-győztes német pilótája foglalja el.

A negyedik és az ötödik helyen a Red Bull két pilótája, sorrendben a holland Max Verstappen és az ausztrál Daniel Ricciardo zárta a kvalifikációt, míg Vettel csapattársa, a finn Kimi Raikkönen hatodik lett.

Kiválóan teljesített a monacói Charles Leclerc, aki a Sauber volánja mögött megszerezte a nyolcadik helyet, míg a hazai közönség előtt szereplő Romain Grosjean (Haas) mért idő nélkül zárta az időmérő utolsó szakaszát, mert gyors körén megcsúszott és a falnak csapta a versenyautót.

Az 53 körös francia futam vasárnap 16.10-kor kezdődik a Le Castellet-ben található Paul Ricard versenypályán, ahol legutóbb 1990-ben rendeztek F1-es versenyt.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×