eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
A rajt utáni első körben elöl a későbbi győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. július 30-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Versenydömping a Forma-1-ben - fizikai és mentális kihívások előtt a pilóták

Versenydömping következik a Formula-1-es autós gyorsasági világbajnokságban. Július végéig öt futamot rendeznek, ezek közül az utolsót a Hungaroringen. Michelisz Norbert, a Hyundai túraautó-pilótája fejtette ki véleményét a versenyekről.

A Formula-1-es világbajnokságnak egy rendkívül fontos szakaszában járunk, ezért mentális és fizikai szempontból is fontos a tökéletes állapot - mondta az InfoRádiónak Michelisz Norbert, a Hyundai túraautó-pilótája.

A fizikális felkészülés azért fontos, mert amikor a szervezet megszakítás nélkül van kitéve ilyen mértékű erőhatásoknak, két-három versenyhétvége után meg fogja tapasztalni, hogy milyen a versenyhelyzet, de fizikálisan bírni kell ezt a plusz megterhelést - tette hozzá a pilóta.

Michelisz Norbert szerint viszont hasonlóan fontos a mentális felkészülés is egy ilyen sűrű időszakban, mégpedig azért, mert egy rosszabbul sikerült verseny nem szabad, hogy rányomja a bélyegét a soron következőre, és ezt mentálisan kell feldolgozni.

Célkitűzések

Michelisz Norbert úgy véli, hogy azoknál a versenyzőknél, akik a bajnokságért harcolnak, érdemes egy reális célt kitűzni. Nico Rosberg esetében 2015 végén már elúszott a világbajnoki cím, de ő az utolsó három versenyhétvégét leválasztotta a többiről. Az adott neki plusz motivációt, hogy elő tudja készíteni a 2016-os évét - tette hozzá.

A pilóta szerint ki lehet tűzni minicélokat, de nem szabad, hogy ezek a célkitűzések megzavarják a nagy egész világbajnokságot.

"Egy balul sikerült verseny után nem szabad kockázatot vállalni a soron következőn csak azért, hogy a kitűzött pontmennyiséget valaki elérje,

hanem csak az előre megfogalmazott stratégiát kell követni" - emelte ki Michelisz Norbert. Hozzátette azt is, hogy vannak olyan versenyzői habitusok, akik szeretnek tervezni, rájuk az ilyen célkitűzések pozitív hatással vannak.

"Viszont vannak olyan versenyzők is, akik a bajnokság jelenlegi szakaszában egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy a világbajnoki cím szempontjából bármiféle minisorozatot kitűzzenek, hanem csak versenyhétvégéről versenyhétvégére gondolkodnak.

A reális tervezés, ha az adott versenyző habitusába illik, mindenképp segíthet, hogy a lehetőségeiből a legtöbbet hozza ki"

- tette hozzá Michelisz Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×