eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai ünnepelnek a Veszprém Arénában 2018. június 13-án. A csapat az idegenbeli 29-24-es győzelme után a visszavágón 26-22-re kikapott a szlovén együttestől, és ezzel kijutott az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Nagy Lászlóék nélkül talán nem sikerült volna

A magyar férfi kézilabdázás jövője szempontjából is nagyon fontos, hogy a válogatott szerdán kijutott a januári, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a Szlovénia elleni párharc után. A játékosok nem izgultak a hajrában sem.

A magyar csapat 26-22-re kikapott Szlovéniától a veszprémi visszavágón, de 51-50-es összesítéssel továbbjutott, és ott lesz jövő januárban a német-dán közös rendezésű vb-n.

„Gratulálok a magyar kézilabdának! Két nagyon nehéz meccset játszottunk egy nagyszerű csapat ellen. Az első félidőben jók voltunk, majd elfáradtunk, nyomás alá helyezett minket az ellenfél, de a közönség átsegített a nehéz helyzeteken. Több játékos is beteges volt a héten, de fantasztikusan küzdve kiharcoltuk a vb-részvételt, így külön is nagyon büszke vagyok a játékosaimra” – mondta ki Ljubomir Vranjes.

Az ezúttal is több bravúrt bemutató Székely Márton kapus szerint fantasztikus védekezéssel jutott tovább a válogatott.

„Sikerült ott folytatni, ahol múlt szombaton abbahagytuk, de éreztem a srácokon, hogy véges az energiaforrásunk.

Végig mindent beleadtunk ma is, örülök, hogy sikerrel jártunk. Volt tartása a csapatnak”

– mondta az InfoRádiónak a tatabányai kapus, aki megköszönte a csapatnak az élményt és a közönségnek a fantasztikus buzdítást.

Bánhidi Bence szerint voltak meleg pillatanok a hajrában.

„Nagyon koncentráltan kellett játszanunk, de mi jöttünk ki jól a párharcból. Nem féltünk a hajrában sem, a rutinosabb játékosok ilyenkor megnyugtatják a csapatot, kézben tartják a meccset” – mondta a beálló.

Ilyés Ferenc úgy látta, óriási csatában sikerült kijutni a világbajnokságra.

„Tudtuk, hogy a szlovén csapat nem adja fel a visszavágót, de nálunk mindig volt valaki, aki hozzátett, lőtt egy gólt, szerzett vagy védett egy labdát” – mondta a 36 éves játékos, aki arról még nem kívánt beszélni, hogy vállalja-e a szereplést a vb-n is.

Balogh Zsolt szerint borzasztó nehéz meccsen van túl a válogatott.

„Várható volt, hogy a szlovén csapat nem játszik kétszer rosszul. A második félidőben jobb lett a védekezésük, nálunk elmaradtak a gólok, ők pedig tudták a rohanós játékot hozni, jöttek, mint a gyorsvonat, de meg tudtuk tartani az első meccsen szerzett előnyt.

Sokat jelentett Ilyés Ferenc és Nagy László visszatérése, olyan vezérek, akik összefogják a csapatot a nehéz pillanatokban.

Hálásak vagyunk nekik, hogy vállalták a játékot, nélkülük talán nem is sikerült volna” – mondta a szegedi átlövő, aki öt gólt szerzett.

A vb-t január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×