INFORÁDIÓ 
2018. október 23. kedd
Gyöngyi

kézilabda

ljubomir vranjes

balogh zsolt

ilyés ferenc

bánhidi bence

székely márton

Nagy Lászlóék nélkül talán nem sikerült volna

Nagy Lászlóék nélkül talán nem sikerült volna

Infostart / Kaposi Dávid

A magyar férfi kézilabdázás jövője szempontjából is nagyon fontos, hogy a válogatott szerdán kijutott a januári, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a Szlovénia elleni párharc után. A játékosok nem izgultak a hajrában sem.

A magyar csapat 26-22-re kikapott Szlovéniától a veszprémi visszavágón, de 51-50-es összesítéssel továbbjutott, és ott lesz jövő januárban a német-dán közös rendezésű vb-n.

„Gratulálok a magyar kézilabdának! Két nagyon nehéz meccset játszottunk egy nagyszerű csapat ellen. Az első félidőben jók voltunk, majd elfáradtunk, nyomás alá helyezett minket az ellenfél, de a közönség átsegített a nehéz helyzeteken. Több játékos is beteges volt a héten, de fantasztikusan küzdve kiharcoltuk a vb-részvételt, így külön is nagyon büszke vagyok a játékosaimra” – mondta ki Ljubomir Vranjes.

Az ezúttal is több bravúrt bemutató Székely Márton kapus szerint fantasztikus védekezéssel jutott tovább a válogatott.

„Sikerült ott folytatni, ahol múlt szombaton abbahagytuk, de éreztem a srácokon, hogy véges az energiaforrásunk.

Végig mindent beleadtunk ma is, örülök, hogy sikerrel jártunk. Volt tartása a csapatnak”

– mondta az InfoRádiónak a tatabányai kapus, aki megköszönte a csapatnak az élményt és a közönségnek a fantasztikus buzdítást.

Bánhidi Bence szerint voltak meleg pillatanok a hajrában.

„Nagyon koncentráltan kellett játszanunk, de mi jöttünk ki jól a párharcból. Nem féltünk a hajrában sem, a rutinosabb játékosok ilyenkor megnyugtatják a csapatot, kézben tartják a meccset” – mondta a beálló.

Ilyés Ferenc úgy látta, óriási csatában sikerült kijutni a világbajnokságra.

„Tudtuk, hogy a szlovén csapat nem adja fel a visszavágót, de nálunk mindig volt valaki, aki hozzátett, lőtt egy gólt, szerzett vagy védett egy labdát” – mondta a 36 éves játékos, aki arról még nem kívánt beszélni, hogy vállalja-e a szereplést a vb-n is.

Balogh Zsolt szerint borzasztó nehéz meccsen van túl a válogatott.

„Várható volt, hogy a szlovén csapat nem játszik kétszer rosszul. A második félidőben jobb lett a védekezésük, nálunk elmaradtak a gólok, ők pedig tudták a rohanós játékot hozni, jöttek, mint a gyorsvonat, de meg tudtuk tartani az első meccsen szerzett előnyt.

Sokat jelentett Ilyés Ferenc és Nagy László visszatérése, olyan vezérek, akik összefogják a csapatot a nehéz pillanatokban.

Hálásak vagyunk nekik, hogy vállalták a játékot, nélkülük talán nem is sikerült volna” – mondta a szegedi átlövő, aki öt gólt szerzett.

A vb-t január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Nyitókép: Bodnár Boglárka
A címlapról ajánljuk

Mi számít végrendeletnek?

Ügyvéd vagy közjegyző előtt is van lehetőség végrendelkezésre, de a saját kézzel írt, bizonyos...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH