eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Párizs, 2018. június 9.A világelső román Simona Halep megcsókolja a győztesnek járó kupát, miután megnyerte a 117. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét 2018. június 9-én. A döntőben szetthátrányból fordítva győzte le az amerikai Sloane Stephenst. (MTI/AP/Michel Euler)
Nyitókép: Michel Euler

A világelső nyerte a nőknél a Roland Garrost

A román Simona Halep szetthátrányból fordítva győzte le az amerikai Sloane Stephenst a 117. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében.

Halep pályafutása első Grand Slam-trófeáját szerezte meg, a korábbi egyetlen román női GS-bajnok egyesben éppen menedzsere, Virginia Ruzici volt,

A világelső Halep és a 10. helyen álló Stephens nyolcadszor szállt szembe egymással.

A szombati meccs előtt annyi volt biztos, hogy Halep mindenképpen megőrzi éllovas pozícióját a WTA-rangsorban, Stephens pedig feljön a negyedik helyre.

A döntőben az amerikai teniszező 2:1-nél elvette riválisa adogatását, majd előnyét megőrizve 41 perc alatt besöpörte az első szettet. A folytatásban a stabilabban és hosszabban ütő Stephens rögtön brékelt, ám a constantai játékos 11-ből 10 pontot hozott, majd 0:2-ről 4:2-re fordított. Az amerikai visszazárkózott 4:4-re, de a második játszma hajrájában Halep rontott kevesebbet, így 1 óra 25 perc elteltével egyenlített.

A döntő felvonásban már kiütközött a román teniszező fizikális fölénye, aki

eksztázisban küzdve elérhetetlennek tűnő labdákat adott vissza,

s két brékkel 4:0-ra elhúzott. Innentől már nem engedte ki a kezéből a meccset, már csak egy gémet engedélyezett Stephensnek, és végül 2 óra 3 perc alatt diadalmaskodott.

Eredmény: Simona Halep (román, 1.)-Sloane Stephens (amerikai, 10.) 3:6, 6:4, 6:1

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×