eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kovács Gergő, az Eger (j) és Aaron Younger, a Szolnok játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának 8. fordulójában játszott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa VSC mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2018. február 7-én.
Nyitókép: Komka Péter

Indul a vízilabdás csúcstalálkozó: BL-döntő, két magyar csapattal

Csütörtökön kezdődik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntője Genovában, ahová a Szolnok címvédőként utazik. Cseh Sándor vezetőedző csapata az ellen a horvát Jug Dubrovnik ellen száll vízbe a negyeddöntőben, amelyet tavaly a fináléban győzött le. Az Eger célja az éremszerzés.

Címvédőként várja a vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének rajtját a Szolnok. Cseh Sándor együttese nagy csatában veszítette el a magyar bajnokság döntőjét a Ferencváros ellen, így Genovában szépen szeretné zárni a szezont.

„Reméljük, hogy a legjobb csapattal tudunk kiállni, hiszen sok a sérültünk” - mondta a vezetőedző az InfoRádió Pólópercek című műsorának. Várhatóan nem játszhat a csapat egyik legjobbja, a szerb Prlainovics.

Cseh Sándor szerint

már a negyeddöntőben finálénak beillő meccs vár rájuk,

hiszen a horvát Jug Dubrovnik lesz az ellenfél. Hozzátette: a négy párharcból három BL-döntőnek is elmenne.

„Szeretnénk bejutni a négy közé, de nem helyezésben, érmekben gondolkodunk, hanem azzal lennénk elégedettek, ha a csapat úgy játszaná végig ezt a három napot, ahogy tudja” - fejtette ki a tréner.

A másik magyar együttesnek, az Egernek az éremszerzés a célja.

„Mindenki, aki ide eljutott, már nyert, de nem szeretnénk megelégedni ennyivel. Kijelenthetem, hogy éremért utazunk Genovába" - mondta Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke.

Dabrowski Norbert vezetőedző szerint

nagyon kicsik a különbségek résztvevő csapatok között,

az Eger a CNA Barceloneta ellen kezd. A szakember szerint ha a spanyol csapaton túljutnak - amiben hisz -, akkor akár a döntőbe is bekerülhetnek.

Az Eger továbbjutása esetén a görög Olympiakosz és a német Spandau Berlin összecsapásának győztesével találkozik.

A nyolcas döntő menetrendje:

csütörtök:

negyeddöntő:

Olympiakosz (görög)-Spandau Berlin (német) 16.00

ZF-Eger-CN Barceloneta (spanyol) 17.30

Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa 19.00

Pro Recco (olasz)-Brescia (olasz) 20.30

péntek:

az 5-8. helyért: 16.00 és 17.30

elődöntő: 19.00 és 20.30

szombat:

a 7. helyért: 16.00

az 5. helyért: 17.30

bronzmérkőzés: 19.00

döntő: 20.30

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×