eur:
394.36
usd:
370.11
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Buenos Aires, 2018. május 30.Lionel Messi argentin csatár a Haiti elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Buenos Aires-i Bombonera stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/David Fernandez)
Nyitókép: David Fernandez

Új ellenfelet kell keresni Messiéknek

Politikai okokból Argentína lemondta a szombatra, Jeruzsálembe kiírt Izrael elleni labdarúgó világbajnoki felkészülési mérkőzést. A dél-amerikai csapatnak ez lett volna az utolsó összecsapása a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb előtt.

Az Izrael elleni találkozó éles bírálatokat váltott ki a Palesztin Labdarúgó Szövetség elnökétől, Dzsibril Radzsúbtól, aki a hétvégén arra szólította fel a rajongókat, hogy égessenek Lionel Messiről készült fényképeket és mezeket, amennyiben az argentin sztár mégis pályára lépne. Radzsúb az argentin szövetség elnökének, Claudio Tapiának címzett üzenetében a múlt héten azzal vádolta meg Izraelt, hogy az összecsapást politikai eszközként akarja felhasználni.

Palesztinok csoportja kedden este Barcelonában, a helyi stadion előtt demonstrált, itt edzőtáborozik ugyanis az argentin csapat.

A mérkőzés helyszínéül kijelölt Teddy Kollek Stadion a vitatott státuszú Jeruzsálem nyugati felében található. Az eredeti helyszín viszont Haifa lett volna, de az izraeli hatóságok pénzügyi hozzájárulásával végül átették Jeruzsálembe, tovább irritálva a palesztinokat Donald Trump amerikai elnök tavaly decemberi döntését követően, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

A palesztinok győzelemként üdvözölték a mérkőzés elmaradását.

Az argentin együttes most sürgősen új ellenfelet keres szombatra, a meccset várhatóan Barcelonában játsszák majd.

"Jó döntés született" - mondta az ESPN-nek Gonzalo Higuain, az argentinok csatára.

Sajtóértesülések szerint még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is próbálta meggyőzni Mauricio Macri argentin elnököt, hogy ne mondják le a mérkőzést.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×