eur:
391.87
usd:
360.14
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Kozák Danuta a célban a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 18-án. A magyar kajakos megvédve címét aranyérmet nyert.
Nyitókép: Kovács Tamás

Bottal üthetik Kozák Danuta nyomát?

Még jobb formában bízik Kozák Danuta július közepére, a második válogatóversenyre, pedig az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó már az elmúlt hétvégén Szegeden sem adott esélyt a hazai riválisainak. 

Gyermeke tavaly júniusi születése után sérülések és betegségek hátráltatták Kozák Danuta felkészülését, szinte hétről hétre át kellett írni az edzésterveket, így április végén még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán megpróbál-e elindulni a szegedi válogatón, és ezzel lesz-e esélye kijutni a belgrádi Európa-bajnokságra. A versenyző az InfoRádió Víztükör című műsorában jelezte, hogy az elmúlt hetek sokkal jobban alakultak.

"Szerencsére mostanában már elkerültek a betegségek. Egy sérüléssel még mindig bajlódom, de ez már nem hátráltatta az evezésemet, így maximálisan fel tudtam készülni a válogatóra. Azért remélem, hogy a jövőben elkerülnek ezek a nehézségek, mert most

a téli időszakban annyi problémám volt, amennyi a teljes olimpiai ciklusra is bőven elég"

- mondta az Újpest versenyzője.

Kozák Danuta végül nemcsak elindult, hanem magabiztos győzelmet aratott 500 és 200 egyesben is. A hosszabbik távon bő két másodperccel előzte meg a második helyen célba érő Medveczky Erikát, míg 200-on úgy tudott nyerni, hogy egy darázs próbálta elvonni a figyelmét a rajt előtti fontos pillanatokban.

"Reménykedtem a válogató előtt, hogy jó eredményekkel zárok. Nem tétlenkedtem, a szülés óta nagyon sok munka van az elmúlt hétvégi visszatérésem mögött. Nem számítottam arra, hogy 500-on ekkora előnnyel nyerek. Igyekeztem csak magamra koncentrálni, féltávnál érzékeltem, hogy elöl vagyok, de ez nem zökkentett ki. Nagyon örülök, hogy így sikerült a hétvége, és hasonló formát tudok hozni, mint két évvel ezelőtt, remélem, hogy a második válogatóig sikerül újabb lépéseket megtenni előre" - fűzte hozzá.

Az ötszörös olimpiai bajnok három év után tért vissza a 200 méteres egyeshez.

"Szerintem most jobban megyek 200 egyest, mint eddig bármikor. Hiányzott ez a szám, mert mindig érdekes kihívást jelent.

Nem mondanám magam kifejezetten kétszázasnak, de élvezem a felkészülést erre a távra" - mondta Kozák Danuta.

A belgrádi Európa-bajnokságon a két egyes mellett 500 négyesben, tehát egy harmadik olimpiai számban is indulhat. A hagyományosan remekül teljesítő kvartettben ezúttal Kárász Anna, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra kapott még helyet, mert Hüttner Csaba szövetségi kapitány ezúttal a válogató első négy helyezettjének szavazott bizalmat. A felkészülésre azonban gyakorlatilag nincs már idő.

"Arra mindenképpen jó lesz az Eb, hogy leteszteljük egymást. Nem lehet olyan szintet elvárni, mint az olimpián, de mindent megteszünk, hogy összeálljon ez a csapat. Remélem, jól siklik majd, nem billeg alattunk a hajó, megfelelő lesz az erő és a csapásszám.

Belgrád előtt nem szeretnék érmekről beszélni, ha a két egyesből úgy tudok kiszállni, hogy a maximumot tudtam hozni, akkor elégedett leszek"

- tekintett a hétvégi megméretés elé az ötszörös olimpiai bajnok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 16. 14:52
×
×
×
×